МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ – АМЕРИКА СЕ У ЕВРОПИ СПРЕМА ЗА РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ

MEDIJI OTKRIVAJU – AMERIKA SE U EVROPI SPREMA ZA RAT PROTIV RUSIJE

4 juna 2024

Zemlje NATO rade na „kopnenim koridorima“ u cilju brzog prebacivanja američkih snaga u Evropu u slučaju direktnog sukoba sa Rusijom, objavio je britanski list „Telegraf“, pozivajući se na izvore.

„NATO radi na mnogobrojnim ‘kopnenim koridorima’ kako bi brzo prebacio američke vojnike i oklopnu tehniku na liniju fronta u slučaju velikog kopnenog rata protiv Rusije u Evropi“, piše list.Prema rečima izvora lista, pretpostavlja se da će se američka vojska iskrcati u jednoj od pet od ranije određenih luka i da će se dalje kretati pripremljenim logističkim putevima.

„Telegraf“ takođe ističe da aktuelni planovi NATO predviđaju iskrcavanje američkih snaga u Holandiji, odakle će železnicom biti prebačeni preko Nemačke u Poljsku. U Alijansi, međutim, takođe planiraju da angažuju luke u Norveškoj, Italiji, Grčkoj, Turskoj, Švedskoj, Finskoj i baltičkim zemljama.

Naglašava se da u okviru formiranih transportnih koridora vojska može da se kreće bez „uobičajenih nametnutih ograničenja“.

Kako je „Telegrafu“ saopštio šef Združene komande za evropsku logistiku NATO general-potpukovnik Aleksandar Solfrank, iskustvo ukrajinskog sukoba je pokazalo da velike logističke baze „kao u Iranu i Avganistanu“, više nisu aktuelne, jer bi u slučaju sukoba bile brzo uništene.

Novi plan je pripremljen uz uzimanje u obzir sličnih rizika i predviđa formiranje „stabilnih“ logističkih lanaca, zaključio je Solfrank.

Podsetimo, ranije je i predsednik Rusije Vladimir Putin govorio da izjave o navodim planovima da posle Ukrajine napadne Evropu predstavljaju potpunu glupost.

Prema njegovim rečima, američki sateliti se „plaše velike, jake Rusije“, iako to rade uzalud, jer Rusija nema agresivne namere, a priče da će Rusija da napadne Poljsku, baltičke zemlje i Češku su gluposti.

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad5 says:

  ako "bajden" hunta ne požuri te trupe će im trebati u sopstvenoj državi da guše pobunu naroda koja može da izbije uskoro....oni su sad otvorena vojna diktatura,sa onom presudom trampu u njujorku čak i privid legitimnosti američke vlade je izgubljen..to je opasna grupa i sada moramo da ih oteramo odavde i to podhitno,čak i ambasadu da im zatvorimo i spustimo nivo diplomatije na konzularne odnose jer to je odmetnuta država sada i nemožemo sa terorističkim vojnim režimom da održavamo normalne diplomatske odnose...njihova ambasada u beogradu je opasan prislušni i špijunski cenetar u slučaju rata sa rusijom to može da bude validna vojna meta,moramo da ih najurimo ako nam je stalo makar do grada beograda ako ne želimo možda i da nas snadje nešto i mnogo gore...bičemo upozoreni doduše ali bolje je sad ofđdmah reagovati i najuruti teroriste oidavde...

 2. Pravda says:

  Sta ce im ti koridori kad ce biti ili oboreni ili potopljeni pre nego sto stignu do njih.

 3. Gagi says:

  milorad5... A, ko to da ih najuri? Jel ovi iz pozicije i opozicije cija deca se obrazuju na zapadu i spremaju da sutra preuzmu kormilo Srbije. Americku bazu na KiM jedino moze da poravna Rusija sa Kindzalima, ako im budu bili potencijalna opasnost i tako rese situaciju u nasoj pokrajini. NIKO drugi to nije u stanju da obavi a narocito politicari koji su za vreme tite stolovali na KiM, to su ovi sto nam danas opet drze ista patriotska predavanja. Da pogadjamo, sta ce uraditi nasa drzava ako NATO trupe budu htele da prolaze ovim nasim prostorom i novoizgradjenim auto-putevima da bi napadali nasu bracu. Da nece da im naplacuju putarinu ili mozda zabrane prolaz kada je ranije vec sve dogovoreno i potpisano. Zbog tih dogovora i "putarine", mnogi politicari danas prozivljavaju svoj besan zivot iz bajke. Svi ti, sutra ce u nekoj oslobodilackoj fazi kumiti Ruse da nam ostave oslobodjeno KiM, kada se oni najzad budu obracunali sa ovim zapadnim kolonijalistima i njihovim partnerima. Uostalom, zar vecinski deo danasnje politike ne osudjuje bas Ruse za gubitak KiM, kao da su oni bili zaduzeni da nam to sacuvaju. Tek ce Srbi videti svoje jade, ranije je narod imao poznatog neprijatelja protiv koga se borio i oslobadjao. Zna li neko, od koga cemo sutra da se oslobadjamo, ko nam je prijatelj a ko neprijatelj. Nije mi jasno ovo stanje naseg nacionalnog duha. Jeste neopredeljenost ponekad i dobra ako to neko uvazava, jaci takve obicno okupiraju i porobe jer niko ne postuje prevrtace.

 4. M says:

  Rusija do sada još nije porušila mostove preko Dnjepra,tunele kojima prolazi logistika u Ukrajinu,itd.!Čudna taktika!Možda za Veliki rat spremi bolju?!??

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *