МЕДИЈИ: Пољаке припремају за рат са Русијом

МЕДИЈИ: Пољаке припремају за рат са Русијом

2 априла 2023

Пољску јавност припремају за рат са Русијом, што подсећа на поступке пољске владе из међуратног периода у 20. веку, пише лист „Мисл Полска“.

„Савремена политичка пропаганда у Пољској функционише на исти начин као и у време између два светска рата, активно се користе технике које су биле популарне код режима из тог времена. Тада је Пољацима усађивана милитаристичка пропаганда да су Пољаци довољно јаки да пруже отпор Немачкој“, пише аутор чланка Еугенијуш Зинкевич.Истовремено је навео да су Французи и Британци стално обмањивали Пољаке током заједничких ратова – на пример, током Другог светског рата Велика Британија и Француска, упркос очекивању пољске владе и војске, нису од првог дана ушле у активна борбена дејства како би помогле Варшави.

Зинкевич је обратио пажњу на „братимљење“ данашњих пољских политичара са украјинским лидером Владимиром Зеленским, што је праћено „вулгарном непосредношћу“ и „дрскошћу“ према нуклеарној сили – Русији.

По његовом мишљењу, врхунац је био када је пољски амбасадор у Паризу потврдио да постоји могућност да Варшава уђе у рат са Русијом.

„То није смешно, то је трагично. Да бисте скували живу жабу треба постепено, полако да подижете температуру воде. Тада ће се жаба опростити са животом пре него што и схвати шта се дешава“, закључио је колумниста.

Претходно је амбасадор Пољске у Француској Јан Емерик Росцишевски за телевизијски канал LCI изјавио да ће Варшава ступити у сукоб с Русијом у случају да Украјина претрпи пораз. Након тога је пољска амбасада у Паризу демантовала изјаву свог амбасадора.

(Спутњик)

KOMENTARI3 коментара

  1. M says:

    Poljska je sve tiša jer sve bolje shvaća da rat s Rusijom neće biti konvencionalni nego atomsko-konvencionalni,i da će se kao takav uglavnom voditi na Poljskoj teritoriji!

  2. Petrovgrad says:

    Taj rat će trajati veoma kratko. Poljaci će popiće nuklearku. Neka se pripreme Alemani i Švabovi. Oni će biti sledeći na redu. Što se tiče Amera, oni su problem našeg "čeličnog brata" Si, zajedno sa rođakom sa kockastom frizurom, koji je kratkih živaca, a raketice su mu dugog dometa. Do konačnog sloma globalizma ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

  3. Filip says:

    Ako su toliko glupi neka im bude.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u