МЕДИЈИ: Пољаке припремају за рат са Русијом

MEDIJI: Poljake pripremaju za rat sa Rusijom

2 aprila 2023

Poljsku javnost pripremaju za rat sa Rusijom, što podseća na postupke poljske vlade iz međuratnog perioda u 20. veku, piše list „Misl Polska“.

„Savremena politička propaganda u Poljskoj funkcioniše na isti način kao i u vreme između dva svetska rata, aktivno se koriste tehnike koje su bile popularne kod režima iz tog vremena. Tada je Poljacima usađivana militaristička propaganda da su Poljaci dovoljno jaki da pruže otpor Nemačkoj“, piše autor članka Eugenijuš Zinkevič.Istovremeno je naveo da su Francuzi i Britanci stalno obmanjivali Poljake tokom zajedničkih ratova – na primer, tokom Drugog svetskog rata Velika Britanija i Francuska, uprkos očekivanju poljske vlade i vojske, nisu od prvog dana ušle u aktivna borbena dejstva kako bi pomogle Varšavi.

Zinkevič je obratio pažnju na „bratimljenje“ današnjih poljskih političara sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim, što je praćeno „vulgarnom neposrednošću“ i „drskošću“ prema nuklearnoj sili – Rusiji.

Po njegovom mišljenju, vrhunac je bio kada je poljski ambasador u Parizu potvrdio da postoji mogućnost da Varšava uđe u rat sa Rusijom.

„To nije smešno, to je tragično. Da biste skuvali živu žabu treba postepeno, polako da podižete temperaturu vode. Tada će se žaba oprostiti sa životom pre nego što i shvati šta se dešava“, zaključio je kolumnista.

Prethodno je ambasador Poljske u Francuskoj Jan Emerik Rosciševski za televizijski kanal LCI izjavio da će Varšava stupiti u sukob s Rusijom u slučaju da Ukrajina pretrpi poraz. Nakon toga je poljska ambasada u Parizu demantovala izjavu svog ambasadora.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    Poljska je sve tiša jer sve bolje shvaća da rat s Rusijom neće biti konvencionalni nego atomsko-konvencionalni,i da će se kao takav uglavnom voditi na Poljskoj teritoriji!

  2. Petrovgrad says:

    Taj rat će trajati veoma kratko. Poljaci će popiće nuklearku. Neka se pripreme Alemani i Švabovi. Oni će biti sledeći na redu. Što se tiče Amera, oni su problem našeg "čeličnog brata" Si, zajedno sa rođakom sa kockastom frizurom, koji je kratkih živaca, a raketice su mu dugog dometa. Do konačnog sloma globalizma ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

  3. Filip says:

    Ako su toliko glupi neka im bude.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *