МЕДИЈИСКИ РАТ: Москва демантовала писање Financial Times и The New York Times о смртности короне у Русији

MEDIJISKI RAT: Moskva demantovala pisanje Financial Times i The New York Times o smrtnosti korone u Rusiji

14 maja 2020

MINISTARSTVO inostranih poslova Rusije uputilo je listovima Financial Times i The New York Times demanti povodom tvrdnji koje su objavili da da zvanična Moskva umanjuje smrtnost od koronavirusa.

Pisma su predate glavnim urednicima tih listova preko ambasada RF u SAD i Velikoj Britaniji.Financial Timese je objavio da je broj umrlih sa koronavirusom u Ruskoj Federaciji 70 odsto veći od zvaničnih podataka.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da ne postoji ništa što bi ukazivalo da se u Rusiji svesno umanjuje smrtnost od koronavirusa.

Rusija je dosad imala 242.271 registrovani slučaj zaraze koronavirusom i 2.221 umrlog.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rista says:

    Ako SZO brani Rusiju, tu onda nisu čista posla. Međutim, smatram da Zapad smatra kako Rusija nije u trendu i da broj mrtvih od korone treba da prilagodi svetskim trendovima. A čiji su to trendovi, ne znam. Srbija, kao napredna država je prilagodila mrtvace i malo više, čak malo i prisilnim metodama jer narod nije razumeo šta su to novi mrtvački trendovi ni kome trebaju. Nismo mi Rusija. Imam utisak da će se prilagođavanje mrtvaca produžiti iz nekih interesa, meni nepoznatih, ali me ne bi iznenadio medijski povratak korone na velika vrata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *