МЕЂУНАРОДНИ ОТПОР НАСТАВЉА СА УДАРИМА: Нападнути конвоји америчке војске!

МЕЂУНАРОДНИ ОТПОР НАСТАВЉА СА УДАРИМА: Нападнути конвоји америчке војске!

26 фебруара 2023

Такозвани „Међународни отпор“ је објавио да су његови борци напали два конвоја који су превозили логистичке залихе за коалицију предвођену Сједињеним Државама у Ираку.

У саопштењу, група у сенци је рекла да су оба конвоја са снабдевањем нападнута у близини града Тармија који се налази неких 50 километара северно од Багдада. Ирачки извори вести нису известили о жртвама као резултат двоструког напада.Ово су били пети и шести конвој за снабдевање коалиције предвођене САД који је ове године био на удару у Ираку. Међународни отпор стао је иза три од претходна четири напада.

Најзначајнији напад групе, који се догодио 19. јануара, извршен је на конвој који је превозио два америчка противракетна система, артиљерију и минобацаче (Ц-РАМ) у близини града Јусуфија, око 32 километра јужно од Багдада.

„Међународни отпор“ је једна од неколико проиранских група које су се појавиле у Ираку након атентата на Абу Махдија ал-Мухандиса, заменика команданта ирачких Јединица народне мобилизације (ПМУ) и команданта иранских снага Кудс, Касема Сулејманија, од стране Сједињених Држава пре три године.

Главни циљ ових проиранских група је да протерају америчке трупе из Ирака. То се вероватно нец́е догодити ускоро, јер се чини да је Вашингтон одлучан да задржи своје трупе у земљи дугорочно, углавном да би се супротставио утицају Ирана.

(Б92)

KOMENTARI2 коментара

  1. Gagi says:

    Polako ali sigurno, krece svetski otpor i terorizam prema SAD-u. Kako vreme bude prolazilo, jedna po jedna zemlja ce otkazivati poslusnost tom svetskom ljudozderskom kriminalcu. Ima na svetu puno njihovih obucenih terorista koji ce se sada okrenuti protiv svog gospodara. Carapa je pocela da se para, kako se vidi, to je sada tesko zaustaviti.

  2. Milutin says:

    Mnoge male zemlje koje nemaju vojni potencijal da se suprotstave Zapadnoj koaliciji a koje trpe "zavrtanju ruku", pribeći će ovom vidu međunarodnog otpora. Sakriveni iza nacionalno neopredeljenog "međunarodnog otpora" počeće da vode partizanski rat protiv Zapada. Zvanično njima su zapuštena usta i zavrnuta ruka dok će nezvanično započeti gerilski rat širom sveta. On neće i ne sme biti obojen ni jednom "bojom". Niti religijskom, niti blokovskom ili antiblokovskom niti bilo kojom drugom. Time niko neće moći njome da rukovodi odnosno da se politički okoristi njenim delovanjem. Postoji samo jedan cilj. Stvaranje osećaja nesigurnosti vojnih potencijala Zapada. Glavne udare Zapada će na sebe preuzeti oni koji mogu žestoko da uzvrate a sveopšte urušavanje Zapada će biti završeno ovakvim gerilskim udarima širom sveta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u