МЕЂУНАРОДНИ ОТПОР НАСТАВЉА СА УДАРИМА: Нападнути конвоји америчке војске!

MEĐUNARODNI OTPOR NASTAVLJA SA UDARIMA: Napadnuti konvoji američke vojske!

26 februara 2023

Takozvani „Međunarodni otpor“ je objavio da su njegovi borci napali dva konvoja koji su prevozili logističke zalihe za koaliciju predvođenu Sjedinjenim Državama u Iraku.

U saopštenju, grupa u senci je rekla da su oba konvoja sa snabdevanjem napadnuta u blizini grada Tarmija koji se nalazi nekih 50 kilometara severno od Bagdada. Irački izvori vesti nisu izvestili o žrtvama kao rezultat dvostrukog napada.Ovo su bili peti i šesti konvoj za snabdevanje koalicije predvođene SAD koji je ove godine bio na udaru u Iraku. Međunarodni otpor stao je iza tri od prethodna četiri napada.

Najznačajniji napad grupe, koji se dogodio 19. januara, izvršen je na konvoj koji je prevozio dva američka protivraketna sistema, artiljeriju i minobacače (C-RAM) u blizini grada Jusufija, oko 32 kilometra južno od Bagdada.

„Međunarodni otpor“ je jedna od nekoliko proiranskih grupa koje su se pojavile u Iraku nakon atentata na Abu Mahdija al-Muhandisa, zamenika komandanta iračkih Jedinica narodne mobilizacije (PMU) i komandanta iranskih snaga Kuds, Kasema Sulejmanija, od strane Sjedinjenih Država pre tri godine.

Glavni cilj ovih proiranskih grupa je da proteraju američke trupe iz Iraka. To se verovatno neće dogoditi uskoro, jer se čini da je Vašington odlučan da zadrži svoje trupe u zemlji dugoročno, uglavnom da bi se suprotstavio uticaju Irana.

(B92)

KOMENTARI2 komentara

  1. Gagi says:

    Polako ali sigurno, krece svetski otpor i terorizam prema SAD-u. Kako vreme bude prolazilo, jedna po jedna zemlja ce otkazivati poslusnost tom svetskom ljudozderskom kriminalcu. Ima na svetu puno njihovih obucenih terorista koji ce se sada okrenuti protiv svog gospodara. Carapa je pocela da se para, kako se vidi, to je sada tesko zaustaviti.

  2. Milutin says:

    Mnoge male zemlje koje nemaju vojni potencijal da se suprotstave Zapadnoj koaliciji a koje trpe "zavrtanju ruku", pribeći će ovom vidu međunarodnog otpora. Sakriveni iza nacionalno neopredeljenog "međunarodnog otpora" počeće da vode partizanski rat protiv Zapada. Zvanično njima su zapuštena usta i zavrnuta ruka dok će nezvanično započeti gerilski rat širom sveta. On neće i ne sme biti obojen ni jednom "bojom". Niti religijskom, niti blokovskom ili antiblokovskom niti bilo kojom drugom. Time niko neće moći njome da rukovodi odnosno da se politički okoristi njenim delovanjem. Postoji samo jedan cilj. Stvaranje osećaja nesigurnosti vojnih potencijala Zapada. Glavne udare Zapada će na sebe preuzeti oni koji mogu žestoko da uzvrate a sveopšte urušavanje Zapada će biti završeno ovakvim gerilskim udarima širom sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *