МЕЂУНАРОДНИ СКАНДАЛ: АМЕРИКАНЦИ заузели кинески конзулат (ВИДЕО)

MEĐUNARODNI SKANDAL: AMERIKANCI zauzeli kineski konzulat (VIDEO)

25 jula 2020

Američki zvaničnici „zauzeli“ su kineski konzulat u Hjustonu, pošto se osoblje povuklo iz njega.

Zauzimanje konzulata odigralo se samo 40 minuta pošto je istekao rok za njegovo zatvaranje koji je dao američki predsednik Donald Tramp, kako bi „zaštitio američku intelektualnu svojinu od Kine“, koju Bela kuća optužuje za špijunske aktivnosti, objavio je „Hjuston kronikl“.

Grupa američkih zvaničnika, uključujući i osobu za koju se tvrdi da radi za Stejt department, provalila je zadnja vrata konzulata, pošto nisu uspeli da uđu na preostala tri ulaza.

​Prethodno je policija blokirala prilaz konzulatu.

Stejt department naložio je zatvaranje kineskog konzulata u Hjustonu pod optužbom da je umešan u masovno nelegalno špijuniranje i sprovođenje operacija u Sjedinjenim Američkim Državama.

​Kina je odbacila takve optužbe i kritikovala SAD za kršenje više međunarodnih zakona. Peking je naveo da Vašington širi govor mržnje prema Kinezima, zbog čega je osoblju njihove ambasade u SAD prećeno u više navrata.

Kao odgovor, Kina je naložila zatvaranje američkog konzulata u kineskom gradu Čengdu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad2 says:

    I? jesu li našli kineskog hakera koji se navodno sakrivao u tom konzulatu?Jer to je bio razlog zatvaranja konzulata , da uhapse tog čoveka,bar oni tako kažu.Pod optužbom za "hakovanje" može da se podrazumeva bilo šta,"dokazi" mogu da se isfabrikuju bez problema i to je vrlo zgodan način da uhapse BILO KOGA ko im smeta.Uhapsiće vas i imaće "dokaze" makar vi nikad u životu niste videli kompijuter.I nacisti su imali problema da isfabrikuju legitimnost hapšenja pa su zato na kraju i digli ruke od bilo kakve legalnosti, samo krenu u noćna masovna hapšenja svih "sumnjivih" i "nepodobnih", i tako isto se danas ponašaju sjedinjene američke države.Organizacija koja je kod nacista sprovodila takav teror se zvala GESTAPO,a kod amerikanaca ih još nisu ozvaničili i dali im ime.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *