МЕЂУНАРОДНИ СКАНДАЛ: АМЕРИКАНЦИ заузели кинески конзулат (ВИДЕО)

МЕЂУНАРОДНИ СКАНДАЛ: АМЕРИКАНЦИ заузели кинески конзулат (ВИДЕО)

25 јула 2020

Амерички званичници „заузели“ су кинески конзулат у Хјустону, пошто се особље повукло из њега.

Заузимање конзулата одиграло се само 40 минута пошто је истекао рок за његово затварање који је дао амерички председник Доналд Трамп, како би „заштитио америчку интелектуалну својину од Кине“, коју Бела кућа оптужује за шпијунске активности, објавио је „Хјустон кроникл“.

Група америчких званичника, укључујући и особу за коју се тврди да ради за Стејт департмент, провалила је задња врата конзулата, пошто нису успели да уђу на преостала три улаза.

​Претходно је полиција блокирала прилаз конзулату.

Стејт департмент наложио је затварање кинеског конзулата у Хјустону под оптужбом да је умешан у масовно нелегално шпијунирање и спровођење операција у Сједињеним Америчким Државама.

​Кина је одбацила такве оптужбе и критиковала САД за кршење више међународних закона. Пекинг је навео да Вашингтон шири говор мржње према Кинезима, због чега је особљу њихове амбасаде у САД прећено у више наврата.

Као одговор, Кина је наложила затварање америчког конзулата у кинеском граду Ченгду.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad2 says:

    I? jesu li našli kineskog hakera koji se navodno sakrivao u tom konzulatu?Jer to je bio razlog zatvaranja konzulata , da uhapse tog čoveka,bar oni tako kažu.Pod optužbom za "hakovanje" može da se podrazumeva bilo šta,"dokazi" mogu da se isfabrikuju bez problema i to je vrlo zgodan način da uhapse BILO KOGA ko im smeta.Uhapsiće vas i imaće "dokaze" makar vi nikad u životu niste videli kompijuter.I nacisti su imali problema da isfabrikuju legitimnost hapšenja pa su zato na kraju i digli ruke od bilo kakve legalnosti, samo krenu u noćna masovna hapšenja svih "sumnjivih" i "nepodobnih", i tako isto se danas ponašaju sjedinjene američke države.Organizacija koja je kod nacista sprovodila takav teror se zvala GESTAPO,a kod amerikanaca ih još nisu ozvaničili i dali im ime.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u