МЕЂУНАРОДНИ СКАНДАЛ! Мировњаци и запослени УН-а годинама силују децу

MEĐUNARODNI SKANDAL! Mirovnjaci i zaposleni UN-a godinama siluju decu

28 marta 2017

33333-620x350-620x330

Prema pisanju britanskog Independenta, zaposleni u Ujedinjenim nacijama siluju decu, a ti zločini su delom finansirani od strane poreskih obveznika u Velikoj Britaniji.

Ranije ovog meseca, generalni sekretar UN-a Antonio Guteres u godišnjem izveštaju za 2016. naveo je da je bilo 145 slučajeva seksualnog iskorišćavanja i zlostavljanja koje uključuju vojnike i civile u svim mirovnim misijama UN-a i to samo u 2016. godini.

Ovih 145 slučajeva uključuje 311 žrtava, a čak i UN priznaje da je ovo samo vrh ledenog brega. Mnoge od žrtava, po sopstvenom priznanju UN-a, su deca.

Činjenica da su UN mirovnjaci i njihovi zaposleni bili uključeni u silovanja dece nije desničarska zavera ili lažna vest, budući da su slučajevi priznati od samih Ujedinjenih nacija. Međutim, da li UN ponavlja greške Katoličke crkve i zamagljuje i minimizira svoje unutrašnje propuste, pita se Independent.

„Ja priznajem da ne postoji magični štapić koji može da izbriše problem seksualne eksploatacije i zloupotrebe. Ono što možemo da uradimo je da unapredimo kazne za takva zlodela, da podignemo nivo svesti o ovom problemu i uključimo ekspertske organizacije da nam u tome pomognu“, rekao je Guteres.

Ovo je izazvalo još oštriju osudu britanskog lista, koji navodi da “Guteres mora da se šali, čim želi da unapredi kazne a ne da potpuno izbriše mogućnost zlostavljanja koje sprovode njegove trupe širom sveta”.

List pritom sugeriše na silovanje 14-ogodišnjakinje i njene četiri godine starije prijateljice od strane UN mirovnjaka blizu Bambari aerodroma u Centralno-afričkoj republici 2015.

“To nije seksualno iskorišćavanje već brutano grupno silovanje, nakon kojeg je devojčica (14) ostala u drugom stanju, kao i mnoge druge devojčice koje su mirovnjaci silovali. I ne sme se dozvoliti da se umanjuje ili terminološki ublažavaju takva zlodela, koja inače plaćaju upravo poreski obveznici Britanije”, navodi Independent.

Ova zlodela se dešavaju još iz vremena Kofi Anana i Ban Ki Muna, koji su takođe govorili da se povodom toga nešto hitno mora preduzeti, dok kad se u Gugl ukucaju pojmovi “UN seksualno zlostavljanje” mogu da se nađu desetine dokaza o zverstvima vojnika povodom kojih niko ništa ne radi.

O koncu svega, u svakom momentu UN na terenu po svetu ima oko 100.000 vojnika od kojih je oko 60.000 muškaraca. Prema britanskoj nacionalnoj agenciji za kriminal, na svakoh 35 vojnika jedan ima pedofilske sklonosti. Po ovoj računici u svetu trenutno ima najmanje 2.000 UN vojnika koji pod okriljem mirovnih misija siluju decu nekažnjeno.

Prema istraživanjima pojedinih zvaničnika iz Britanije, ono što bi pod hitno trebalo uvesti su nasumične nezavisne psihološke provere vojnika, zakonsko procesuiranje i kažnjavanje onih za koje se sumnja da su počinili silovanja na terenu kao i DNK testiranje svih vojnika u područjima gde su se silovanja događala.

(Telegraf.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. micky says:

    Mirotvorci... To je americki sljam i smrad. Gde anglosaksonski olos dodje tu samo zlocini nastaju. A jel neko ocekuje nesto drugo, bolje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *