МЕЂУНАРОДНИ СКАНДАЛ: ПРЕДСЕДНИК БРАЗИЛА одбио да прими шефа француске дипломатије

MEĐUNARODNI SKANDAL: PREDSEDNIK BRAZILA odbio da primi šefa francuske diplomatije

1 avgusta 2019

PREDSEDNIKA Brazila Žaira Bolsonara neki smatraju «drugim Trampom», a neki «miksom Trampa i Putina».

Šta god da je, Bolsonaro je – pored svega ostalog po čemu se nametnuo – objavio da se njegova zemlja savijati velikim silama.U ime toga je otkazao već isplanirani susret sa šefom francuske diplomatije Žan-Ivom le Drianom. Međutim, tu nije bio kraj ponižavanja francuskog ministra.

Bolsonarov kabinet je objavio da je susret otkazan zbog njegove «prepoterećenosti drugim obavezama». I ovo bi bilo šamar zvaničnom Parizu, a nije na tome ostalo.

Sam Bolsonaro je – nakon samo nekoliko minuta – preko svoje Facebook-stranice posećuje frizera. U vreme kada je trebalo da razgovara sa le Drianom!

Uticajni pariski dnevni list Le Monde ocenio je da je Bolsonaro «demonstrativno ponizio Le Driana».

Kabinet predsednika oglasio se još jednom. Objasnio je da on radi „od 4 ujutro do ponoći“ i da je „morao da nađe vreme za sređivanje frizure“.

Zvanični Pariz je i ovo verovatno `proknjižio` kao ponižavanje ne samo Le Driana.Pred posetu ministra spoljnih poslova Francuske, Bolsonaro je, inače, izjavio da ga čeha «susret sa francuskim premijerom».

Pritom je poručio zvaničnom Parizu da Francuska mora pokazivati uvažavanje prema Brazilu i shvatiti da je u njegovoj zemlji sada nova vlast.

Bolsonaro pokazuje nameru da svog sina postavi za ambasadora Brazila u Vašingtonu.

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Bravo majstore, samo gazi francuske masoncice.

 2. Beli Orao says:

  Bilo bi vrijeme da i Engleskoj neko odvali šamarčinu kao Vrazil Francuskoj!

 3. Vodja says:

  Jel i on uci ruski ujutru kao nas placenik ili on uci engleski hahaha

 4. KoRusska says:

  Trampoov mali sluša.

 5. A akoM says:

  Predsjednik Brazila(ili bilo koje druge države)je po protokolu pristojnosti,dužan primiti samo predsjednika ili premijera druge države,odnosno svoj rang!Ostalo ispod toga je samo njegova dobra volja,odnosno ukazana čast!To što Francuska misli da je velesila i da zaslužuje tu čast i ovdje zapravo i strahopoštovanje,to je njen problem!

 6. harry neron says:

  Ovaj definitivno neče završiti živ kraja svog predsedničkog mandata. Polapismen oficirčič pročitao tri bajke i umislio da je pojeo svu pamet ovog sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *