МЕЂУНАРОДНИ СКАНДАЛ: ПРЕДСЕДНИК БРАЗИЛА одбио да прими шефа француске дипломатије

МЕЂУНАРОДНИ СКАНДАЛ: ПРЕДСЕДНИК БРАЗИЛА одбио да прими шефа француске дипломатије

1 августа 2019

ПРЕДСЕДНИКА Бразила Жаира Болсонара неки сматрају «другим Трампом», а неки «миксом Трампа и Путина».

Шта год да је, Болсонаро је – поред свега осталог по чему се наметнуо – објавио да се његова земља савијати великим силама.У име тога је отказао већ испланирани сусрет са шефом француске дипломатије Жан-Ивом ле Дрианом. Међутим, ту није био крај понижавања француског министра.

Болсонаров кабинет је објавио да је сусрет отказан због његове «препотерећености другим обавезама». И ово би било шамар званичном Паризу, а није на томе остало.

Сам Болсонаро је – након само неколико минута – преко своје Facebook-странице посећује фризера. У време када је требало да разговара са ле Дрианом!

Утицајни париски дневни лист Le Monde оценио је да је Болсонаро «демонстративно понизио Ле Дриана».

Кабинет председника огласио се још једном. Објаснио је да он ради „од 4 ујутро до поноћи“ и да је „морао да нађе време за сређивање фризуре“.

Званични Париз је и ово вероватно `прокњижио` као понижавање не само Ле Дриана.Пред посету министра спољних послова Француске, Болсонаро је, иначе, изјавио да га чеха «сусрет са француским премијером».

Притом је поручио званичном Паризу да Француска мора показивати уважавање према Бразилу и схватити да је у његовој земљи сада нова власт.

Болсонаро показује намеру да свог сина постави за амбасадора Бразила у Вашингтону.

KOMENTARI6 коментара

 1. persida says:

  Bravo majstore, samo gazi francuske masoncice.

 2. Бели Орао says:

  Било би вријеме да и Енглеској неко одвали шамарчину као Вразил Француској!

 3. Vodja says:

  Jel i on uci ruski ujutru kao nas placenik ili on uci engleski hahaha

 4. A akoM says:

  Predsjednik Brazila(ili bilo koje druge države)je po protokolu pristojnosti,dužan primiti samo predsjednika ili premijera druge države,odnosno svoj rang!Ostalo ispod toga je samo njegova dobra volja,odnosno ukazana čast!To što Francuska misli da je velesila i da zaslužuje tu čast i ovdje zapravo i strahopoštovanje,to je njen problem!

 5. harry neron says:

  Ovaj definitivno neče završiti živ kraja svog predsedničkog mandata. Polapismen oficirčič pročitao tri bajke i umislio da je pojeo svu pamet ovog sveta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u