МЕЂУНАРОДНИ СКАНДАЛ – ТУРЦИ ИМ ОВО НЕЋЕ ОПРОСТИТИ: Помпео поделио Турску на два дела! (ВИДЕО)

MEĐUNARODNI SKANDAL – TURCI IM OVO NEĆE OPROSTITI: Pompeo podelio Tursku na dva dela! (VIDEO)

6 februara 2019

Američki državni sekretar Majk Pompeo zahvalio se na Tviteru zemljama koje su priznale Huana Gvaida za privremenog predsednika Venecuele.

Međutim, u video-materijalu koji je objavio na mapi sveta primećeno je to da je Turska podeljena na dva dela.

“Pozdravljamo Austriju, Belgiju, Hrvatsku, Češku, Dansku, Estoniju, Finsku, Francusku, Nemačku, Island, Letoniju, Litvaniju, Luksemburg, Makedoniju, Holandiju, Poljsku, Portugal, Španiju, Švedsku i Veliku Britaniju zbog podrške venecuelanskom narodu i priznanju Huana Gvaida za privremenog predsednika“, napisao je Pompeo.Uz te rieči objavljen je i kratak snimak koji pokazuje mapu sveta na kojoj je Venecuela obeležena žutom bojom, a zemlje koje su priznale Gvaida plavom bojom.

Turska, kao i ostale zemlje koje se vide na mapi obeležene su sivom bojom. Međutim, Turska, koja zvanično podržava predsednika Venecuele Nikolasa Madura, podeljena je na dva dela granicom koja zapravo ne postoji.

“Granicu“ su primetili korisnici Tvitera, među kojima su neki komentarisali da je to samo “želja Vašingtona da Turska bude podeljena“.

Vašington se nije oglasio povodom ovoga.

(B92)

KOMENTARI8 komentara

 1. Milan says:

  Iz EU-rope od 28 zasad 8 država nisu se pridružile ovom suludom mešanju u unutrašnje stvari druge zemlje: Irska, Italija, Slovačka, Rumunija, Bugarska, Grčka, Kipar, Malta; zatim još 7 nečlanica unije: Norveška, Švajcarska, Srbija, BIH, Ukrajina, Moldavija, Belorusija, a tu se još mogu ubrojati najjače Rusija i Turska koje su i evropske i azijske zemlje.

 2. Milan says:

  Imperiji se smanjuje parohija! Od najbližih odoleli su: Meksiko, Salvador, Kostarika, Kuba, još nekoliko manjih ostrvskih zemalja, Gvajana, Surinam, Bolivija, Urugvaj. Za predlogom SAD poveli su se još: Iz cele Afrike (drugi kontinent, preko 60 država) samo 1 država Maroko. Iz Azije (najveći kontinent) 2 države - Izrael jedini sa celog Bliskog Istoka i daleki Japan. Kobojagi još i Republika Kina (Tajvan) ali ona pripada Kini.

 3. Milan says:

  Iz cele Okeanije (14 nezavisnih zemalja) samo 1 doduše najveća Australija.

 4. Baracuda says:

  A ovaj Majk Pompeo je navodno zabrinut za narod Venecuele, ili ih interesuju resursi te iste zemlje ? Ovi kreteni, koji kao podržavaju amero tipa za vd presjednika, nemaju pojma o pojmu ni koga a ni zašto bilo koga podržavaju ! Bitno je da slijede SAD....

  • Slobodanka says:

   Slepo slede onu moćnu američku struju koja ih je i dovela na vlast, i koja se najčešće zove "duboka država" SAD ili "vašintonska močvara" itd i koja često ima i Trampa pod kontrolom. Ovo se javljaju nepopravljive lutke globalistan formata.

  • PRVA LINIJA says:

   SLUGE I VAZALI I NE TREBA DA IMAJU POJMA... SLUGE I VAZALI CUTE I PUSE...

 5. milorad says:

  PA TA CRTICA PO SRED TURSKE NIJE SLUČAJNO TU JA SAM ČUO ZA PLKAN KOJI UPRAVO DELI TURSKU NA POLA, ZAPADNO JE NOVA TURSKA A ISTOČNO JE KURDISTAN SA DELOVIMA IRAKA

  • Miraš says:

   Crtica je postavljena više na zapadnoj strani Turske (nije po sredini) i ona uopšte ne prati etničku strukturu Turske! Turski Kurdi žive u istočnom delu Turske, čak ni ne pokrivaju severni deo prema Crnom moru, nego pokrivaju samo srednji i južni deo na toj istočnoj strani. Njih ni nema toliko da mogu da se šire bilo severnije prema Crnom moru bilo zapadnije u središnji deo Turske. Pronadji kroz internet: "Turski Kurdistan".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *