МЕЂУНАРОДНИ СУКОБ РУСИЈЕ И ГРЧКЕ: Лавров отказао посету Грчкој

MEĐUNARODNI SUKOB RUSIJE I GRČKE: Lavrov otkazao posetu Grčkoj

19 jula 2018

Ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov otkaazao je posetu Atini, nedelju dana pošto je Grčka proterala dvojicu ruskih diplomata, javlja Katimerini.

Katimerini, takođe, navodi da je Moskva potvrdila da će proterati grčke diplomate, ne navodeći, međutim, kada i koliko diplomata iz Grčke će morati da napusti Rusiju.Tu vest je ruskoj agenciji Tas potvrdio ruski ambasador u Atini Andrej Maslov.

Lavrov je, kako je ranije najavljivano, trebao da poseti Grčku početkom jeseni.

Atina je odlučila da protera dvojicu ruskih diplomata zbog navodnog pokušaja podmićivanja grčkih zvaničnika „radi dobijanja informacija i podrivanja sporazuma o imenu Makedonije“, javio je ranije Katimerini.

Pozivajući se na diplomatske izvore, list tvrdi da su Rusi navodno na razne načine pokušali da „prošire svoj uticaj u Grčkoj“, između ostalog i mešanjem u aktivnosti Carskog društva hrišćanskih Palestinaca.

KOMENTARI5 komentara

 1. Miroslav says:

  Grčka da valja ne bi prešla na katoličku veru.

 2. Velika Metla says:

  Kad sam video ovoga Siprasa,i kako izgleda,odmah sam znao da ne vredi pišljiva boba! Malo,niskoguzo,crno,đak zapada..........,odmah je bilo jasno kome i čemu služi! Dolazi i kod Grka vreme za "istragu poturica"!

 3. Ruzni, prljavi , zli says:

  I Grchka i Rusija, zajedno sa njihovom zajednichkom balkanskom slushkinjom su zlo,! Balkana i svetsko!Zajednichki imenitelj i generator zla je njihova zajednichka rkzv crkva! -RUZNI,PRLJAVI,ZLI

  • Slobodanka says:

   Zabranjeno je širiti mržnju putem interneta.

  • Velika Metla says:

   Ajdeeeeeee.,stvarno? Balijaner se našao da drži slovo nekome o zlu???!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *