МЕДОЈЕВИЋ: Црна Гора ће повући признање Косова!

MEDOJEVIĆ: Crna Gora će povući priznanje Kosova!

4 septembra 2020

Stav Demokratskog fronta je jasan i koliko mi budemo mogli da utičemo, poništićemo priznanje Kosova, rekao je Nebojša Medojević.

– Sada imamo širu koaliciju i ne mogu da kažem u ime svih. Ali, što se tiče DF-a i PzP iako sam ja predstavnik prozapadne političke organizacije, apsolutno sam za povlačenje odluke o priznanju, to je bila najveća bruka Crne Gore – kazao je lider Pokreta za promjene, član koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Nebojša Medojević.Medojević smatra da pitanje Kosova treba da bude prioritet i da treba otvoriti albansko pitanje u Crnoj Gori.

Lider PzP-a je poručio da je odluka Vlade Crne Gore da prizna Kosovo bila protiv vitalnih interesa države, zato što Crna Gora sa Srbijom treba da ima saveznički odnos – kad je Srbiji teško da priskočimo.

– To su dve različite države, ali istorija i realni interes nas upućuje da mi sa Srbijom imamo saveznički odnos. Ja kada bih vodio tu vladu, prvi posao bi mi bio da sa vladom Srbije dogovorimo niz međudržavnih sporazuma, makao bih granice, firme iz Srbije imale bi jednaki tretman kao firme u Crnoj Gori. Omogućio bih dvojna državljanstva … Crna Gora ne smije da napravi nijedan potez suprotan interesima Srbije – jasno je saopštio Medojević.

KOMENTARI7 komentara

 1. Beli Orao says:

  Tako je momče , normalno bi bilo... a i da se spojimo u jednu državu SSD - Sjedinjene Srbske Države, Srbska , Srbija i C. Gora , JEDNOM ZAUVIJEK !!!!

  • Ivana says:

   I Stara Južna Srbija ( Makedonija ) i privremeno okupirana Republika Srpska Krajina ( Slavonija, Baranja, Moslavina, Kordun, Banija, Lika, Dalmacija) Hrvati i šiftari svi koji su pametnini već sada beže iz Hrvatske, Kosova čak i Albanije jer kad krenemo s Rusima i Kinezima bit će im kasno. A neka se sete kako su završili srpski civili od njihovih noževa svi koji nisu pobegli e pa RECIPROCITET ne sme biti preživeli tačka i večni mir. Bežite koljači bežite i povedite sve sa sobom.

   • Karital says:

    Sad ću da bežim kao što sam i devedeset prve!Sanjate Kinu i Rusiju, a zaboravljate da su resursi u Sibiru.Vas i Ruse smo već tukli i pobjeđivali,a za ove Kineze, sumnjam da ćemo ratovati sa njima.Ivančice, mislim da ti nije dobro TAMO DALEKO?

 2. milorad3 says:

  pa niko u srbiji nije sporio CG.CG je jedina nešto unela u jugoslaviju, svoju državu, voj ugled i svoju kraljevinu.Stoka iz ostalih republika i ostalih naroda se NAŠEG SRPSKOG NARODA NIŠTA nije imala , ni ugled, ni slobodu ni državu tako da se može reći da je jugoslavija do neke mera bila ZAJEDNIČKI crnogorsko srpski projekat.Propala je i sad treba da gledamo jedni druge.Priča o crnogorcima kao o nekim marsovcima druge nacije ili ne znam šta ne pije vodu oni su SRBI kako god da okrenu ali ko kaže da MI SRBI na balkanu ne možemo da imamo više država već kako nam se dopada.Ako SRBI u CG žele sopstvenu državu ko im bre brani to na kraju krajeva uvek su imali državu i zahvaljujući toj NAŠOJ zajedničkoj istorijskoj državnosti i neprekidnoj borbi protiv turaka je i srbija uspela da se oslobodi OKUPATORA i povrati slobodu.To u srbiji NIKO (a da nije narkoman, pedofil ili plaćeni izdajnik ) nije zaboravio.Svi su ovde navijali da se ljud i u CG oslobode hjednog očigldenog mafijaša i smrada kao što je milo djukanović koji je umislio da je nei SERDAR ili crnogorski vojvoda, sitna lopuža(u svetskim razmerama) koja je jahala na NATO konju i pljunula na sve što je srpsko I crnogorsko za još neku kintu.Takva počitička spodoba i bednik nije skoro vidjen na ovim našim prostorima amo to je dovoljno da ga ruše a gde je nasilje ubstva i kriminalna pljačka bez prekida i smisla na kraju krajeva.Sad eto i komunistički prvoborci opet staju iza mila i najveći problem nas srba je št o nemožemo i nećemo da priznamo sopstvenu GREŠKU i po tome su i ti komunistički potomci sasvim jasno SRBI šta god oni sebi umislili u glavi da su.Ali LUDAKE treba OBUZDATI a ne da divljaju u svojim fantazijama koej nemaju veze ni sa istorijom ni sa realnošću i zato brate čim počne da divlja tako neki djedin unuk odma šamarčina da dodje sebi jer oasno je ludilo kada se dozvoljava i prikazuje kao realno i pravilno mišljenje , zna se šta je mišljenj i diskusija a šta je ludilo a CG još nije izašla iz komunizma u glavam mnogih.

 3. Zaliv says:

  Dok zavisite tamo od siptara nema od povlacenja priznanja nista, za sada resite pitanje nase crkve i radite na tome da tamo nije problem reci da si Srbin.....CG bi u najmanju ruku trebala biti neutralna po pitanju Kosova a ako postoji priznanje istog to nije neutralnost vec naklonjenost jednoj strani

 4. Za Srbiju says:

  DF nema većinu, tako da od povlačenja priznanja nema ništa. Što jedan može da upropasti, 100 pametnih ne može da popravi. Đukanović je zabetonirao svoju politiku. Pustili ste ga predugo da teroriše CG.

 5. Karital says:

  Malo morgen će povući priznanje Kosova!Od danas si i ti Medojeviću, Crnogorac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *