MEDOJEVIĆ: Crna Gora je prodata mafiji

MEDOJEVIĆ: Crna Gora je prodata mafiji

18 јануара 2014

NMedojevic_photoJedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je danas da je Crna Gora prodata mafiji, odnosno da su se, kako je naveo, narko bosovi najsigurnije osećali u toj državi.

Medojević je rekao da se, kao član skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, uverio da crnogorske bezbednosne službe imaju neophodne dokaze protiv narko bosova, ali da tužilaštvo nikada nije otvorilo istragu, niti podiglo optužnice protiv njih za organizovani kriminal.

Po njegovoj oceni, o srastanju institucija države sa organizovanim kriminalom najbolje svedoči potpuna blokada delovanja policije, Agencija za nacionalnu bezbednost i tužilaštva u istragama protiv tri vodeća narko bosa, koji su pod nadzorom i istragama najmoćnijih službi sveta – Darka Šarića, Safeta Kalića i Nasera Keljmendija.

„I pored činjenice da se radi o globalnim narko bosovima koji su predmet aktivnog praćenja američke DEA, u Crnoj Gori još nije otvorena istraga protiv njih u vezi distribucije narkotika“, kazao je Medojević u izjavi za medije.
Ti narko bosovi su, kako je naveo, mirno i bez ikakvih problema živeli i obavljali svoje aktivnosti u Crnoj Gori, kupovali preduzeća, nekretnine, otvarali hotele i družili se sa visokim funkcionerima Demokratske partije socijalista, crnogorske vlade i policije.

„To je neosporan dokaz da je režim u Crnoj Gori srastao sa organizovanim kriminalom i da sada predstavljaju jedan političko-društveni kriminalni organizam. Država Crna Gora je prodata mafiji“, smatra Medojević.

Prema njegovim rečima, Crna Gora je jedina država u Evropi u kojoj vlada mafija, a na Evropskoj uniji i SAD je odgovornost za nastavak političke podrške aktuelnoj crnogorskoj vlasti.

(Tanjug)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u