МЕДОЈЕВИЋ РАЗОТКРИО НАЈВЕЋУ ПРЕВАРУ У ЦРНОЈ ГОРИ! Кривокапићеву Владу ће подржати и Милов режим?

MEDOJEVIĆ RAZOTKRIO NAJVEĆU PREVARU U CRNOJ GORI! Krivokapićevu Vladu će podržati i Milov režim?

6 novembra 2020

Nebojša Medojević oglasio se povodom sastavljanja nove Vlada Crne Gore.

– Prilikom dosadašnjeg rada opredijelili smo se da prvi korak bude racionalizacija koja će dati odgovor na sve izazove koji su specifični za Crnu Goru – predstavio je mandatar Zdravko Krivokapić, prioritet svoje Vlade.

– Osim nedostatka ljudskog integriteta i elementarnog vaspitanja i konstatnog ne držanja date reči, Mandatar je sa svojim kratkim vidom pokazao i zaprepašćujuće nepoznavanje suštine problema u kojoj se nalazi Crna Gora i njeni gradjani.– Krivokapić nije u stanju, čak ni da prepozna istorijsku važnost ovog trenutka i tranzicioni karakter Vlade. On ne shvata neophodnost temeljnih političkih reformi koje treba da naprave diskontinuitet sa preko 200 godina totalitarnih poredaka u Crnoj Gori – kaže Medojević.

– Zato je njemu prioritet Vlade – RACIONALIZACIJA. On je očigledno, sa svojim „ekspertima“ procenio da je sistem koji je razvijao Đukanović 30 godina, u suštini dobar, samo ga treba RACIONALIZOVATI!!! – naglašava Nebojša Medojević

– Krivokapić je ovom rečenicom pokazao da nije reformista, da ne vjeruje u demokratiju i izbornu volju građana.

– To pokazuje i njegov odnos prema DPS-u iz čijih redova ima više Ministara nego iz DF-a. Njemu je DPS intimno bliži nego DF.

– Za ovu Vladu možda glasa i DPS. Nema reformi. Nema lustracije. Nema otvaranja dosijea UDBE. Nema revizija privatizacija. Nema hapšenja Mila i Aca Đukanovića. Nema zabrane rada zlikovačke organizacije DPS. Krivokapić je slab i kolebljiv lider. Ne drži reč. Mijenja kurs dnevno.

– A država u stanju u kome se nalazi, pred bankrotom javnih finansija, strukturnom korupcijom, mafijom koja vlada državom, eksplozije pandemije, krahom ekonomije, bujanjem siromaštva i gladi, treba snažnu Vladu sa najširim političkim legitimitetom i Premijera sa znanjem i autoritetom.

– Ova vlada će se baviti RACIONALIZACIJOM, krečenjem prostorija, popisivanjem inventara, seljenjem službenika, štednjom tolaet papira i spajalica. Ovoj Vladi se mora ograničiti rok, jer i ako je Krivokapić na sastanku odgovarajući na moje pitanje, rekao da je to prelazna Vlada koja će trajati od 200 dana do godinu, svojim delovanjem je pokazao da mu se ne može verovati – kaže on.

Sasvim sugurno da će i taj period bez reformi i radikalnih rezova još više pogoršati stanje bolesti društva i da će zemlju i građane dovesti do teske krize.

– Teokratski karakter Vlade je čini ekstremno konzervativnom i ne spremnom na promene. O ključnim odlukama odlučivaće vrh Crkve, bez ozbira sto oni o tim stvarima ne znaju ništa. Zato će se kao glavni politički tok ove Vlade definisati stanje statusa qwo. Čekaćemo da se bolest sama izleči – kaže on.

Krivokapić to ne zna, ali procesi su neminovni i reforme će se morati desiti, kao posledica kraha sistema. Džaba ga ova Vlada racionalizuje. Sistem je bolestan i doživjeće krah. Iz prve najave Premijera zaključujem da će ova Vlada šminkati mrtvaca. Cenu će opet platiti građani – zaključuje Medojević.

(borba.me)

KOMENTARI17 komentara

 1. Rista says:

  "...sa preko 200 godina totalitarnih poredaka u Crnoj Gori – kaže Medojević." To kao neko samopljuvanje? A šta bilo u drugim državama sveta? Samoupravna demokratija?(crna gora i nije bila država svih 200 godina, samo Medojević fali kikiriki i diže cenu) On kao zna šta treba jednoj mikrodržavi koja ima stanovnika malo manje od osrednjeg grada, a i to podeljeno između albanaca i ostalih? Crna Gora je država NEdržava, kao i makedonija i bih, a ni hrvatska i slovenija nisu daleko. Kakvo je stanje u porobljenoj Srbiji, ni Srbija nije pobegla daleko ali je ipak za par stepenika iznad. Nije važno kako Medojević priča, ali ja sam jedini ovde koji je rekao da će Krivokapić da se pridruži milu, da milo nije pao i da su to sve samo podmetačine. A čitao sam na sve strane kako "pobedio narod" kako Milo pao...Bože, naivnih ljudi. Eto vam sada potvrda.

 2. Cp6a says:

  Malom Medi smeta "teokratičnost" i neevropejstvo nove vlade. Ako je to stvarno tako, onda je podržavam svim srcem. Sve drugo će doći, samo treba malo strpljenja. Mnoooogo manje nego što je trebalo pod Brozom i Milom.

  • milos says:

   Najvise mu smeta sto nije ministar

  • Kosovac says:

   @ Srbine, …..Čudno je da ti odgovara vlada u kojoj je sorošoid ministar unutrašnjih poslova, a sorošoid alumniat ministar vojske. O ostalim „ekspertima“ nemamo informacija.

   • Cp6a says:

    Ja pričam o mogućnostima, a ti o željama. Nije valjda lakši višedecenijski jaram, nego biti malo strpljiv i taktičan. Možemo kao dečurlija da se sad nadvikujemo, ali to neće nikom ništa da pomogne, jer pobeda ove koalicije visi u vazduhu. Da je pobedila ubedljivo, mi ove komentare sad ne bi ni pisali. Eno i Mandić je spustio loptu, jer zna šta su prioriteti. Ne znam šta zamišljaš da može da uradi ministar vojni, koji ima vojsku koja nije spremna da slepo izvršava njegova naređenja, koji za šefa ima predsednika vlade vernika SPC i jaku srbsku koaliciju kao kontrolu?

    • Kosovac says:

     @ Srba, …..Nećemo da se nadvikujemo. Samo ćemo pričati istinu. A ako odvalimo neku glupost, nećemo da se etiketiramo da smo glupi (jer nismo glupi), odgovarajuća etiketa bi bila da smo nepošteni. Ministar vojni Dritan Abazovići izjavljuje da će „da vodi PACIFISTIČKU odbrambenu politiku“. To ti je u sorošoidnom novogovoru koncepcija uperena protiv pacifističkih ratova. Pa onda je lako tom predsedniku vlade verniku SPC da kontroliše PACIFISTIČKOG ministra zaduženog za bezbednost. ……………Ne znam odakle ti to da vojska CG nije spremna da izvršava naređenja pacifističkog ministra vojnog? A ministar Dritan spreman da izvršava naređenja NATO pakta? E baš će srpska koalicija da ga „kontroliše“? I kada ga srpska koalicija „iskontroliše“, onda će Dritan Abazovići sve to iskontrolisano da obesi mačku o rep i pusti niz čaršiju.

     • Cp6a says:

      A onda je najbolje da se Dritan otera kod Mila, pa nek bude premijer uz Bajdenov, Merkelin, papin i Tačijev blagoslov. Ojha!

      • Kosovac says:

       @ Srba, …..Da, to bi bilo najbolje – bolje znani đavo nego neznani anđeo. Bežiš od istine, uopšte nije važno da li će Dritan da bude kod Mila, ili će da bude kod tebe. Zato što im je isti sorošoidni šef, ne mogu da poverujem da ti to nisi u stanju da shvatiš. Možda nisi čuo kada su se Bečić i Abazović kleli visokim gostima iz EU da će nova vlast biti „procrnogorska, prozapadna i proevropska“. Nema „prosrpska“. I ti to prihvataš, samo da se Dritan ne bi malo prokurvao kod Mila. Pa to bez Mila ti je isti qrac samo drugo pakovanje. Dokaz je i ovaj Krivokapić sa predlogom svoje vlade. Čuješ, ako je neka ministarka svastika nekog pravoslavnog sveštenika, za tebe je to dokaz da je ministarka delegirana od strane Srpske Pravoslavne Crkve. A izbegavaš da razumeš da su čak dvojica ministra potpisnici antisrpske Deklaracije o Zajedničkom Jeziku: Ministarstvo vanjskih poslova – mr Đorđe Radulović i Ministarstvo vojske – Dritan Abazovići. A ministar unutrašnjih poslova mr. Nikola Terzić ugledan sorošoid iz NVO. Ojha! Ovde uopšte ne treba da se meša Milo Đukanović, samo bi mogao da pokvari.

      • Kosovac says:

       @ Srba, …..Saznajem da je i Krsto Perović potpisao antisrpsku Deklaraciju o Zajedničkom Jeziku. Aferim, Krivokapić je miliciju i vojsku dao sorošoidima u svakom slučaju.

       • Cp6a says:

        U redu je. Ne slažemo se,ali sam prilično siguran da su nam namere iste, samo što si ti izvagao jedno, a ja drugo.

  • Kosovac says:

   @ Srbine, …..Šta to pričaš, svim srcem podržavaš Dritana Abazija zato što je on Neevropejac? Aferim.

 3. persida says:

  Ima li Crnogorca koji nije jajara i glodar, ja ga ne znam. Crnogorce izbaciti iz Srbije i onda ne moramo citati ovakve vesti.

 4. Kosovac says:

  Jeste da je Nebojša Medojević veliki evroljub, ali moram da konstatujem i priznam da je on redak Srbin koji je najvernije objasnio situaciju i zamešateljstvo „eksperta“ Zdravka Krivokapića i ekipe. Džabe su palamudili i pravili se nevešti Srbende Vojin Grubač, Igor Mirović, i još neki. Kao na primer otac Gojko Perović koji lije suze za masonskim simbolima na vrhu Lovćena. Njih možemo bez griže savesti da optužimo da podržavaju perfidni napad latina i Mila Đukanovića – na srpstvo u Crnoj Gori. Podržavaju napad krišom, a srpski otpor razblažuju javno.

 5. Gagi says:

  Svugde je prica ista, na vlasti dolaze nametnuti politicari koji nisu izabrani narodnom voljom. To je tako jer neka fantomska grupa pojedinaca osnuje svoju kompaniju (partiju) da bi mogla da muze drzavu i otima od naroda. Narod nije upoznat ko su stvarni upravnici i vlasnici tih kompanija, obicno pravi vlasnici nisu vidljivi, uvek se u javnosti pojavljuju marginalni najamnici tih kompanija (partija) koji uopste nisu vazni. Prevara je u tome sto narod ne glasa za licnost koja predstavlja svoj program u njegovom gradu-okrugu, time bi manipulacija bila onemogucena jer bi glasaci trazili LICNU ODGOVORNOST za obecano, otisli bi mu na kucna vrata. Ovako niko nije kriv,za sve drzavne greske i propuste krivi su tamo "neki" nepoznati koji su clanovi nekih partija, narod nema predstavu ko su ti "kadrovi", kako su i na koji nacin dosli na pozicije da nam kroje zivot i sudbinu. Zbog toga se desavaju ovakve situacije, nametnu nam neke nepoznate ljude iz nekih neformalnih centara moci koje narod NIJE izabrao niti ih je ikada video u svojoj borbi za zivotna prava. Secam se teske dugogodisnje politicke bitke narodnih opozicionara u C.Gori, puno puta je bilo mucno gledati njihovo ponizavanje od aktuelnog rezima. Najzad su posle teskih muka ostvarili pobedu, tu njihovu borbu su "oteli" manje zasluzniji od njih. Potrebno je detaljno analizirati kojim fantomskim putevima i uticajima odjednom "isplivaju" relativno nepoznati pojedinci u narodu i postaju neprikosnoveni autoriteti i nosioci vlasti. Ocigledno je da narodna volja NEMA nikakvog znacaja u formiranju svoje sudbine i vlasti, narodom se manipulise na najbrutalniji prevarantski nacin.

 6. petrovgrad says:

  Šta ste očekivali da Krivokapić ukine sankcije Rusiji, da povuče priznanje Kosova, da izidje iz NATO.Ova vlada to neće menjati. Ja nisam očekivao tako nešto za sada. Ništa Crna Gora nije nezavisnija ovom vladom, od predhodne Milove. Milo je samo ponizno služio zapadu i gledao da se ugradi u mafijaškim poslovima i tako vladao 20 godina. Ovi će nastaviti ponizno da slušaju, mislim da se neće baviti mafijaškim poslovima. Slušaće i radiće isto što i Milo, ali badava za velok Dž

  • Cp6a says:

   Baš me ljudi iznenađujete što eksoresno zaboraviste šta je Milo ove godine radio, a što je moglo da izazove građanski rat, mešanje zapada i progon Srba. Za početak neka bude da Srbe i SPC niko ne dira. Neka bude relaksirana atmosfera. Posle ide popis i velika prilika da se napokon bez pritisaka prebroji ko se tamo smatra Srbinom. Dakle, veoma važne stvari neće biti iste.

  • Kosovac says:

   @ petrovgrad, …..Sve se slažem, sve će tako da bude, ali si veliku grešku napravio što si konstatovao da će Oni to raditi za veliko DŽ. Slušaj, ni kod babe, nema džabe. A pogotovu kada je Sorošoidna Evropska Unija u pitanju. Ili ćeš da uzmeš mito, ili ćeš biti skraćen za glavu. Mito je potreban da bi imali kontrolu, i mora da bude uplaćivano u neku stranu banku. Pa ako ne zadovoljiš sve potrebne kriterijume, lako je da se te tvoje pare „zamrznu“, Pa je čovek srećan što su samo pare zamrznute, a nije i On zamrznut. Može da bude i ukinut, čas posla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *