Медојевић: САД желе да дестабилизују Балкан као Латинску Америку

Medojević: SAD žele da destabilizuju Balkan kao Latinsku Ameriku

30 oktobra 2016

cg-37-podgorica-nebojsa-medojevi_620x0

Politika SAD prema čitavom regionu ne doprinosi dugoročnoj stabilnosti, koja je jedino moguća razvojem demokratije, izgradnjom pravne države i otvorenog civilnog društva, izjavio je jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević.

Nažalost, napominje Medojević, nekoliko poslednjih administracija SAD su se opredelile za instant prividnu demokratiju i podršku korumpiranim, poludiktatorskim i kriminalnim režimima, koje drže ucenjene dosijeima njihovih službi i koji bespogovorno izvršavaju naloge SAD, sprovode politiku SAD i štite interese SAD, prenosi portal „In4s“.

Medojević smatra da je takvu strategiju saradnje sa nedemokratskim režimima SAD decenijama sprovodila u Srednjoj i Južnoj Americi, što je rezultiralo trajnim siromaštvom većine stanovništva, socijalnim razlikama, sistemskom nepravdom, koja je periodično dovodila do pobuna, revolucija, vojnih hunti i stvarala pogodno tle za terorizam, gerile, paravojske, narko-kartele, ratove i trajnu nestabilnost.

„Plašim se da SAD imaju isti plan za Zapadni Balkan, koga treba pretvoriti u Latinsku Ameriku Evrope, region stalne nestabilnosti, kojim se može ugrožavati stabilnost Evrope. Ova odlazeća administracija samo nastavlja realizaciju plana. U tom planu demokratija, fer i slobodni izbori, vladavina prava, poštovanje ljudskih prava, održivi ekonomski razvoj i zaštita prava zaposlenih nisu predviđeni“, naglašava Medojević.

„Zato je DF stalno pozivao na unutrašnji konsenzus svih demokratskih patriotskih snaga, kojima su interesi naroda i države Crne Gore važniji od interesa drugih država. Bilo da se radi o SAD, Rusiji, Srbiji, EU. Niko nam sa strane neće pomoći. Samo će pokušati da nas iskoriste“, poručuje na kraju.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Robert Wronsky says:

    Balkan su do sada, a i pnovo to rade, destabilizirali samo Srbi u svojim vjekovnim teznjama za osvajanje tudjih teritorija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *