МЕДОЈЕВИЋ ШОКИРА: „Црном Гором влада тајна организација“

МЕДОЈЕВИЋ ШОКИРА: „Црном Гором влада тајна организација“

16 септембра 2020

Председник Покрета за промене Небојша Медојевић тврди да Црном Гором већ годинама влада тајна организација, „која не излази на изборе и нема никакав демократски легитимитет“.„Непријатељи те организације су сви који се боре за нормалну државу засновану на демократији и владавини права. Црном Гором већ годинама влада тајна организација, која не излази на изборе и нема никакав демократски легитимитет. Она годинама води никад објављени рат против црногорског друштва са основним циљем да задржи сталну атмосферу подела и нестабилности измишљајући непостојеће претње држави. Ова опасна тајна организација, на чијем челу је борд састављен од неколико владара наших судбина, самог врха режима, корумпираних делова служби, структура организованог криминала. Организација има своју војску плаћеника, банке, компаније, медије, НВО, полицајце, тужиоце, судије, дипломате, лобисте. Функционише са циљем да разори уставне темеље земље, легалне институције, систем вредности и да формира паралелне противуставне и незаконите структуре моћи преко којих би чували свој утицај на креирање државних политика и блокирали било какве позитивне реформе које би угрозиле њихове приватне интересе и криминалне профите“, саопштио је Медојевић.

Он каже да су непријатељи ове тајне организације „сви они који се боре за нормалну државу засновану на демократији и владавини права и који упорно годинама говоре, пишу и политички и јавно делују у правцу ослобађања државе и друштва од смртоносног загрљаја ове хоботнице“.

„Напади на мене не престају од 2000. године када сам први пут указао на појавне облике једне овакве организације која је настајала на дугогодишњем шверцу цигарета и корупцији у царини, полицији, ДБ и Влади који су овакве криминалне активности саме државе оправдавали тзв вишим интересима. У суштини, тада се у државном и друштвеном организму почео стварати монструм (сличан оном из култног филма ‘Осми путник’) који је почео да се храни тако што је јео само ткиво домаћина тј. државе Црне Горе. Како је растао и јачао ‘осми путник’ тако је слабио и гасио се домаћин – држава Црна Гора“, тврди Медојевић.

Каже да су Покрет за промене и он „политички веома опасан противник организације“, преносе Вијести.

„Имамо чисту прошлост, руке нам нису упрљане крвљу деведесетих, увек смо били на страни правде и истине и бранили слабије, имамо одличне међународне контакте, наш оснивачки пројекат помирења са црногорским Србима је 2009. године постао и политичка реалност и формирано је непоходно повјерење између ПзП и Нове, што је резултирало формирањем Демократског Фронта и голим оком видљивих позитивних промена у опозицији. Настали из цивилног сектора битно смо доприносили стасавању једног новог политички активног антирежимског цивилног сектора, упозоравамо на погубну економску политику Владе и долазећи банкрот и дужничко ропство, раскринкавамо транснационалне нарко картеле и њихове везе са режимом. Промовишемо општи друштвени договор о Новој Црној Гори и не одустајемо. Свој јавни ангажман, још од борбе против рата и фашизма деведесетих, па до супротстављања мафији данас, увек сам доживљавао као своју патриотску обавезу и мој допринос сигурној будућности наше деце. Брутални медијски и физички напади на мене и моју породицу, нису мој лични проблем. Као што ни напади на Вању Ћаловић, ‘Дан’, ‘Вијести’ нису само њихови проблеми. Организација је последњим операцијама објавила рат друштву и држави Црној Гори. Прогутала је и ДПС и они више нису странка, већ само услужни сервис Организације. Фашизам деведесетих и мафијизам данас имају исти корен у болесној идеји да група моћника контролише целокупно друштво путем идеологије или страха. Своју борбу против мафијизма и Организације водим из страха за будућност наше деце и наших породица. И наше Црне Горе. Нема победе, без храбрости и спремности на жртву. Победа је само питање тренутка када нас који смо спремни на борбу буде довољно. Све нас је више и тренутак победе се ближи. Само храбро“, закључио је Медојевић.

(Спутњик)

KOMENTARI9 коментара

 1. Ivan Grozni says:

  E moj Medojevicu. Ta hobotnica ce se jednostavno premestiti iz CG u Srbiju. Kao sto znamo da se kriminalci sa KiM jednostavno presele u Beograd tako ce i iz CG. Dokle se ne nadju ljudi i u Srbiji koji su spremni na obracun sa mafijom i ne dodju na vlast slaba je nada da ce sama CG uspeti u tom opasnom obracunu. Dokle god se kofercici sa parama slobodno setaju Balkanom dotle nema obracuna sa mafijom. Jedina mi je uteha da se mora od necega poceti. Vajlda ce Europa i svet shvatiti da su i neki njihovi "ugledni" pretstavnici deo balkanskih kriminalnih struktura, te poceti borbu i u njihovim zemljama.

  • Косовац says:

   @ Ivan Grozni, …..Много си наиван са овим „Vajlda ce Europa i svet shvatiti….“. Као, знате – јадна Европа је много добра, па никако да схвати да је криминална и злочиначка. ……………Те „balkanskе kriminalnе strukturе….“ су под директном командом те твоје Европе и света, нема шта да бринеш.

  • Miraš says:

   Srbija odavno ima svoje razvijeno mafijaško podzemlje koje itekako utiče na bitna dogadjanja u Srbiji, nisu problem samo mafijaši iz Crne Gore. O problem bi bio značajno lakše rešiv da su opasni mafijaši prisutni samo na adresi Crne Gore.

   • Косовац says:

    @ Miraš, …..Ми причамо о мафији, а Баба се чешља. ………………..Јеби га, Ти и Грозни решавате Мафијашко питање, добро. А шта када почистите Мафијашко питање?

    • Slobodanka says:

     Koliko mafija utiče na političke odluke državnog vrha u Srbiji. Šta je Miroslav Mišković? Šta je Miodrag Kostić i ostala gospoda nedodirljivi? Bez obzira što računato po statističkim prosecima Vojvodina se smatra razvijenim regionom veliki broj vojvodjanskih opština je u trećoj kategoriji po stepenu nerazvijenosti. A Kostić kupuje hotele po Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sloveniji i po koji aerodrom. Šta mi imamo od toga, zašto ne investira u Srbiji? Nego isisava sve što može iz Vojvodine i bahati se kao sorošoidni globalista. Pogledajte samo opštinu Vrbas u kojoj Mišković ima značajnu bazu. Jeste da po statistici ona se smatra razvijenom opštinom, ali i Vrbašani su spali s konja na magarca, male plate i sve veća nezaposlenost te i oni napuštaju zemlju, iseljavaju se. "Imanja triju poznatih vojvođanskih porodica, Dunđerski, Kotek i Fernbah, koje su pred Drugi svetski rat važile za najbogatije, znatno su manja od poseda koje danas u svom vlasništvu imaju "MK Grupa" Miodraga Kostića ili "Delta" Miroslava Miškovića. Kako pišu Večernje novosti, tri porodice zajedno su posedovale oko 11.200 hektara zemlje, prva 4.900, druga 3.800 i treća 2.500. Po poslednjim statističkim podacima u Vojvodini ima 1,6 miliona hektara obradive zemlje. Procenjuje se da je od toga 1,17 miliona u privatnoj, oko 300.000 u državnoj i oko 130.000 hektara u društvenoj i zadružnoj svojini. Agroekonomista Miladin Ševarlić kaže da je zemlja u pokrajini paorska, državna i tajkunska, s tim što poslednju grupu treba podeliti na domaće i strane tajkune... Vojvođanska "velika četvorke" koja ukupno obrađuje oko 100.000 hektara, što sopstvenog zemljišta dobijenog kupovinom nekada moćnih kombinata, što državne zemlje koju su, u zakup, dobili u privatizacionom paketu ili je zakupili nakon toga. Reč je o Miodragu Kostiću, čiji je najveći pojedinačni "pazar" bila inđijska "Agrounija" (oko 8.500 ha), Miroslavu Miškoviću koji je, u Staroj Pazovi, kupio "Napredak" (7.100 ha), a u Apatinu "Jedinstvo" (6.820 ha), Đorđiju Nicoviću koji je privatizovao nekada čuveni PIK "Bečej" (oko 11.600 ha) i Petru Matijeviću čija najveća pojedinačna kupovina je bajmočka "Ravnica" (5.000 ha)." Kakvu, koliko zdravu hranu proizvodi nedodirljivi Matijević? itd. itd.

     • Slobodanka says:

      Ispravka: opština Vrbas u kojoj KOSTIĆ ima značajnu bazu...

    • Slobodanka says:

     PIK Bečej je u drugoj prodaji preuzeo Miodrag Kostić, pa kad je sproveo racionalizaciju nezaposlenih u Bečeju ko blata. Kad već ima toliku lovu što nije otvorio neku fabriku bar za deo tih nezaposlenih u Bečeju? A, ne, jer sladji su njemu hoteli u Sloveniji, a puki narod neka se slika sa svojom bedom. Bečej je sve manji, u njemu srećeš uvek ista lica, nema mladih jer otišli su u beli svet trbuhom za kruhom.

    • Miraš says:

     Kosovac. Slobodanka je pomenula Miškovića. Setih se pre dosta godina Miškovićeva žena je tražila od Amfilohija deo crkvenog imanja blizu obale. Odavno je ona to smislila što i Milo. Eto i naši mafijaše, ili bi da mafijaše po Crnoj Gori.

 2. Косовац says:

  Поштовани Небојша Медојевић, …..Јеси у праву, али си превише искомпликовао објашњење. Та Тајна организација је комплет у систему власти Црне Горе и власти Србије. Значи она влада, не ради из прикрајка. И нису више толико Тајни, препознатљив део је већ из ДУБИНЕ испливао на површину. И ти си их једном назвао „сорошоиди“, није ми јасно зашто то сада ниси поновио?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u