MEĐUNARODNI SKANDAL: Slovenački ambasador u NATO špijunirao za Ruse?

MEĐUNARODNI SKANDAL: Slovenački ambasador u NATO špijunirao za Ruse?

11 septembra 2014

NATO RussiaSlovenački ambasador pri NATO-u Andrej Benedejčič, pozvan je na konsultacije u Ministarstvo inostranih poslova posle medijskih izveštaja da je osumnjičen za špijuniranje u korist Rusije, objavila je slovenačka agencija STA pozivajući se na medije.

U listu „Reporter“ na koji se poziva agencija STA se kaze da je Benedejčič bio osumnjičen da je špijunirao u korist Rusije.

Pošto se radi o sumnji koja bi kao bomba ođeknula među zemljama članicama pozvano je i Ministarstvo za inostrane poslove sa pitanjem da li je on već opozvan i kakvi će biti dalji koraci.

Odgovor iz Ministarstva za inostrane poslova je bio da u ministarstvu ne raspolažu niakakvim zvaničnim informacijama ali da je Benedejčič pozvan na konsultacije i da se tvrdnje koje su ranije iznete u novinama „detaljno proveravaju“.

Prema pisanju ovog lista istragu u NATO je izazvala Poljska svojom zabrinutošću da Benedejčič špijunira za Rusiju.

U Ministarstvu za inostrane poslove su rekli da nisu imali „nikakvu zvaničnu potvrdu informacije iz časopisa“.

Benedejčič, karijerni diplomata, bio je poznat kao rusofil i važi za pristalicu bivšeg predsednika Danila Turka za koga je poznato da je proruski orijentisan. Na položaj ambasadora u NATO-u ga je imenovao Turk 2011. godine pošto je prethodno radio kao generalni direktor direkcije za opšte poslove u Ministarstvu spoljnih poslova i kao ambasador u Rusiji.

KOMENTARI2 komentara

  1. marko says:

    Zbava na nivou drn drn jarici :)

  2. Vucina Zmajevic says:

    Eto, i medju Slovencima ima ljudi...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *