Međusobne prozivke Dragana Đilasa i Zorane Mihajlović

Međusobne prozivke Dragana Đilasa i Zorane Mihajlović

13 маја 2013

Djilas_MihajlovicMinistarka energetike Zorana Mihajlović, u sinoćnjoj emisiji „Utisak nedelje“, na TV B92, rekla je da je gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas, zadužio Beograd za 900 miliona evra.

Dragan Đilas, je danas u toku dana odgovorio putem pisane izjave medijima na prozivku ministarke Mihajlovićeve i poručio da njena izjava pokazuje dve činjenice – „prva je da ste dovoljno bezobrazni da govorite o stvarima o kojima ne znate apsolutno ništa, a druga da vam nije problem da obmanjujete javnost“.

„Sramota je, gospođo Mihajlović, da neko laže. Naročito je velika sramota ako laže ministar u Vladi Srbije i potpredsednik trenutno najveće stranke u Srbiji“, naveo je Dragan Đilas u odgovoru.

„Grad Beograd trenutno je zadužen za 400 miliona evra. To je, dakle, daleko ispod iznosa koji ste sinoć u Utisku nedelje naveli. A to samo znači da ste, gospođo Mihajlović, svesno slagali gledaoce želeći da nanesete štetu meni i timu koji predvodim, a koji ulaže ogromne napore da u teškim uslovima vodi ovaj grad“, poručio je on.

„Što je još strašnije, netačne informacije izrečene su od osobe koja je član Vlade koja je ovu zemlju zadužila za preko četiri milijarde evra u prvih šest meseci svog mandata. A to je iznos deset puta veći od ukupnog zaduženja Grada Beograda“, naveo je Đilas.

Prvi čovek DS-a je ministarki Mihajlovič na kraju dao savet koji, kako je naveo, „vredi mnogo više od 900 miliona evra“. „Prestanite da se ponašate kao da ste u opoziciji i počnite da se bavite poslom za koji vas je Narodna skupština izabrala“, poručio je Đilas.

Odgovor Mihajlovićeve na pisanu izjavu Đilasa

Ministarka Mihajlović je iz Stare Pazove poručila da „podaci govore da je dug Beograda svakako mnogo viši od 400 milona evra“.

Ona je pritom rekla da Dragan Đilas, kao gradonačelnik, nikada nije dao građanima Srbije i Beograda sve podatke o tome koliko košta jedan most sa pristupnim saobraćajnicama, kao i mnoge druge investicije.

Mihajlović je nakon današnje izjave Đilasa o dugovima grada Begrada rekla kako joj je “to ‘šibicarenje’ sa brojkama već poznato, jer je to isto pokazao i Đelić, kome je 300 hiljada i 30 hiljada nezaposlenih isto”.

Poslanik DS u Narodnoj skupštini Božidar Đelić je sinoć takođe bio gost u Utisku nedelje. Najpre je govorio o 300.000 nezaposlenih za koje je odgovorna nova vlada, a kasnije se izvinio da je reč o 30.000 ljudi bez posla.

“Suština je da je Beograd zadužen grad i da svi mi, kao i građani Beograda, treba da se izborimo sa tako velikim dugovima”, rekla je Zorana Mihajlović.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u