Medveđa: Kosovski ministar na saboru

Medveđa: Kosovski ministar na saboru

10 avgusta 2013

Ibrahim Makoli - youtubeMinistar za dijasporu Vlade samoproklamovanog Kosova Ibrahim Makoli posetio je selo Sijarinu u opštini Medveđa, gde je prisustvovao Saboru dijaspore, navodi B92. Makoli je tokom sabora razgovarao sa meštanima, koji rade u inostranstvu ali se nije zvanično obraćao prisutnima.

On je za B92 rekao da prisustvuje skupu kao običan građanin i nije želeo da daje nikakve zvanične izjave.

„Došao sam kao građanin da vidim predstavnike dijaspore i neke prijatelje. Jedino mogu da kažem moj lični stav da je dobro da se ide napred a ne da se vraćamo u prošlost. Želim da ispoštujem dogovor i ne mogu da dajem nikakve zvanične izjave rekao je za B92 Ibrahim Makoli.

Saboru u selu Sijarina udaljenom nekoliko kilometara od Sijarinske banje prisustvovalo je oko 200 gostiju.  Ministar Makoli je u Sijarinu došao preko prelaza Mutivode a kako B92 saznaje njega je na administrativnom prelazu čekao službeni automobil Vlade Srbije.  Na saboru u Sijarini nije primećen niko od državnih i lokalnih funkcionera.

Januara prošle godine Ibrahim Makoli je vraćen sa prelaza Končulj kada je hteo da poseti Bujanovac i Preševo. Tada je iz Vlade Srbije saopšteno da to može da učini samo kao običan građanin.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *