МЕДВЕДЕВ дочекао Божић у Москви, ПУТИН у – Санкт Петербургу

MEDVEDEV dočekao Božić u Moskvi, PUTIN u – Sankt Peterburgu

7 januara 2018

PATRIJARH Moskovski i cele Rusi Kiril pred početak  bogosluženja u moskovskom Hramu Hrista Spasitelja čestitao je Božić svim vernicima Ruske pravoslavne crkve.

Pritom je naglasio da je Hristovo rođenje „najveći događaj u ljudskoj istoriji”. Potom je rekao:

„Ljubav je ključni princip cele Božije tvorevine i zato odustajanje od ljubavi vodi – samouništenju. danas je na žalost oslabila snaga nevidljivih niti ljubavi. Samopregorna ljubav ne samo prema Bogu nego i prema blinjima postaje retkost. Zaobilazeći Božije zapovesti – ljudi pokušavaju da naprave svoj sistem vrenosti u kojem, na žalost, nema mesta ljubavi, samožrtvovanju i vernosti. To razara i porodicu i društvo i državu”.

Još je dodao: „Mnoge generacije su očekivale pojavu Spasitelja, a kada se zaista pojavio – to su registrovali samo učeni magovi i prosti pastiri. A prevideli su jer su očekivali strašnog i blagorodnog cara, a došao je onaj koji je počeo da uči o ljubavi i prema neprijateljima”.

Bogosluženju, među nekoliko hiljada drugih vernika, prisustvuju i predsednik Vlade RF Dmitrij Medvedev sa suprugom, Svetlanom, nekoliko uticajnih senatora i poslanika Državne Dume.

Šef ruske države Vladimir Putin božićnoj liturgiji je prisustvovao u Crkvi svetih i pravednih Simeona Bogoprimca i Proročice Ane u svom rodnom Sankt Peterburgu.

Putin, po tradiciji, Vaskrs dočekuje u nekom od moskovskih hramova, a Božić – van glavnog grada.

KOMENTARI2 komentara

  1. doktrina soka says:

    Srecan Bozic svim ljudima dobre volje! Hristos se rodi!

  2. RS300 says:

    Sretan Bozic Vascelom Pravoslavlju, zivela Srbija i Rusija, Ziveo Ruski Car!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *