МЕДВЕДЕВ: Европа је полудела

MEDVEDEV: Evropa je poludela

26 maja 2023

Evropa je poludela, ona stalno svojim odlukama doliva ulje na vatru i podstiče eskalaciju, dok SAD polaze od svojih pragmatičnih interesa i pokušavaju da unište viševekovnog neprijatelja oličenog u Rusiji, izjavio je zamenik predsednika Saveta za bezbednost Dmitrij Medvedev.„Evropa je poludela. SAD deluju u skladu sa svojim pragmatičnim interesima. Sami ne ratuju, nego zarađuju novac. Pokušavaju da unište viševekovnog neprijatelja. Što se tiče Evrope, za mene su oni zapanjujuća priča. Oni stalno dolivaju ulje na vatru i podstiču eskalaciju svojim odlukama“, rekao je Medvedev novinarima tokom posete Vijetnamu.

O sukobu u Ukrajini

Medvedev smatra da bi ukrajinski konflikt mogao da potraje dugo, možda i decenijama.

„To je sukob koji će potrajati. Verovatno decenijama. To je nova realnost, novi uslovi života. Dok je tamo takva vlast, biće, na primer, tri godine primirja, dve godine sukoba i onda će se sve ponoviti. Potrebno je uništiti samu prirodu nacističke vlasti u Kijevu“, rekao je on.

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    Uvek se vracamo na istu pricu. Ukrajina je samo jedan pipak svetske nacisticke hobotnice. Nista se narocito nece promeniti ako se iscupa taj pipak. Za to vreme, gine neduzna slovenska mladost dok se u zapadnim zamkovima nacisticki vrh neometano sastaje i smislja nove podvale. Jeste ovo rat za otimanje tudjih teritorija, takodje je i civilizacijski rat koji traje vekovima. Jasno se vidi da su vodje te zapadne civilizacije svesno zrtvovali ceo svoj narod i doveli ga u neizvesnu situaciju, zbog nepromenjenog vekovnog duhovnog poriva da otimaju tudje. Rusi su u vremenima Napoleona popili kafu na Sanzelizeu i vratili se svojoj kuci, zapad je drugaciji. Duhovno su pokvareni i spremni na svakakve gadosti protiv ljudske vrste.

  2. Strašimir says:

    Taktika zapada je ratovati što duže dok ne stvore oružije kojim će uništiti Rusiju bez većih gubitaka. Cilj je bio pokrenuti sistem da su rusi neprijatelji br.1 i da su igri svi vidovi ratovanja koji donose pobedu. Zapadu je isto bitno držati na okupu ekipu, pa su turci dobili po nosu za primer. I uspeli su rat uživo ne moraju narodu da izmišljaju igrice i zanimacije.

  3. Kulak says:

    Ako uklone birokratskog fanatika Šojgua, Rusi imaju realnu šansu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *