МЕДВЕДЕВ: Нема више Украјине, нестала је са мапе света као „Земља Саникова“

MEDVEDEV: Nema više Ukrajine, nestala je sa mape sveta kao „Zemlja Sanikova“

2 jula 2023

Nema više zemlje Ukrajine, ona je postojala kratko i sada je nestala sa mape sveta, napomenuo je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Ukrajinska hunta sve vreme govori da su uslovi za pregovore povratak na nekakve granice iz 1991. godine. To su granice oblasti Rusije i nekadašnjih gubernija Ruske imperije, a ne mitske Ukrajine. Ukrajina – to je Zemlja Sanikova koju je osnovao Lenjin“, napisao je Medvedev na Telegramu, aludirajući na mitsku zemlju koju su moreplovci početkom 19. veka navodno videli u Severnom ledenom okeanu, a čije postojanje nikada zapravo nije bilo potvrđeno.Ukrajina je „postojala kratko i zatim je nestala sa mape sveta. Nema takve zemlje, bez obzira šta tamo mislili na Zapadu ili u okupiranom ruskom gradu Kijevu“, zaključio je bivši predsednik Rusije i na ovaj način još jednom odgovorio na zahteve Kijeva, koji, između ostalog, uključuju i povratak na granice iz 1991., kada je došlo do raspada SSSR-a.

Uz objavu Medvedev je stavio insert iz filma „Zemlja Sanikova“, sovjetske produkcije, snimljen 1974. godine, koji je za temu imao mitsko ostrvo u Arktiku nazvan Zemlja Sanikova. Radnja se događa početkom 20. veka i prikazuje kako grupa pustolova u potrazi za zlatom odlazi na sever i pronalazi ostrvo gde, zahvaljujući aktivnom vulkanu, postoji dovoljno topla klima da podrži život male zajednice primitivnih ljudi.

Podsećamo, juče je „Vašington post“ objavio da je direktor CIA Vilijama Džej Berns tajno boravio u Ukrajini ranije ovog meseca, kada su mu ukrajinski zvaničnici otkrili ambicioznu strategiju da ponovo zauzmu teritorije koje su se na referendumima odlučile za sjedinjenje sa Rusijom i otvore pregovore o prekidu vatre sa Moskvom do kraja godine.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Petrovgrad says:

    Ukrajinu smo preboleli, ona više ne postoji. Sada je na redu Francija, Svicerland, Belgiju, i td i td. ZZZZZZZZZ do konačne pobede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *