МЕДВЕДЕВ ОДГОВОРИО НАТО ПАКТУ: „Русија не блефира, биће погођена свака земља која нападне Русију“

МЕДВЕДЕВ ОДГОВОРИО НАТО ПАКТУ: „Русија не блефира, биће погођена свака земља која нападне Русију“

1 јуна 2024

НАТО земље, које су одобриле ударе својим оружјем на територију Руске Федерације, морају да схвате да ће њихова опрема и стручњаци бити уништени не само у Украјини, већ и на било којој тачки са које ће руска територија бити нападнута, поручио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.

„Русија полази од чињенице да сво далекометно оружје, које користи бивша Украјина, директно контролише војно особље НАТО земаља. То уопште није ‘војна помоћ’, већ учешће у рату против нас“, написао је Медведев на Телеграму.Он је додао да ће НАТО морати да одлучи како да квалификује последице могућих узвратних удара на опрему, објекте, војно особље појединих земаља Алијансе у контексту чл. 4 и 5. Вашингтонског уговора.

„Руководство НАТО-а жели да се претвара да је реч о сувереним одлукама појединих земаља Северноатлантске алијансе да подрже режим Кијева и да нема разлога да се овде примењује правило Уговора из 1949. о колективној самоодбрани“, навео је.

Према његовим речима, то су опасне и штетне заблуде, а таква „индивидуална помоћ“ земаља НАТО-а против Русије, било да се ради о контроли њихових крстарећих ракета дугог домета или слању контингента трупа у Украјину, представља озбиљну ескалацију сукоба.

Медведев је упозорио западне земље на могућу „фаталну грешку“ у њиховом очекивању да Руска Федерација никада неће употребити тактичко нуклеарно оружје.

„Пре неколико година су инсистирали да Русија неће улазити у отворени војни сукоб са режимом Бандере, како се не би свађала са Западом. Погрешно су израчунали. У току је рат. Употреба тактичког нуклеарног оружја такође може бити погрешно израчуната. Иако би то била фатална грешка“, истакао је.

Он је додао да ће бивша Украјина и њени савезници из НАТО-а добити такав одговор деструктивне силе да Алијанса једноставно неће моћи да се одупре увлачењу у сукоб.

„Ово није застрашивање или нуклеарни блеф. Актуелни војни сукоб са Западом развија се по најгорем могућем сценарију. Постоји стална ескалација моћи употребљеног НАТО наоружања. Дакле, данас нико не може искључити прелазак сукоба у завршну фазу“, закључио је Медведев.

KOMENTARI8 коментара

 1. M says:

  Što drugo preostaje Rusiji u borbi za opstanak pred napadima USA-NATO-Zapada,nego atomsko-konvencionalni rat,ograničeni ili neograničeni,ovisno o okolnostima!Jer Rusi bi bili idioti kada bi protiv 30-50 država USA-NATO-Zapada,ratovali samo konvencionalno jer bi taj rat izgubila i propala!A atomsko-konvencionalni rat ne može izgubiti,odnosno ograničeni može relativno i lako dobiti,a u neograničenom povući u propast i Smrt i sve svoje protivnike,njihove sluge i zelene im oaze-odstupnice,daklen sve!Zato Rusiji ne preostaje ništa drugo u ovoj eskalirajućij situaciji nego atomsko-konvencionalni rat i oni će to možda i shvatiti na vrijeme,dočim će Zapad to shvatiti tek kada atomske bombe-rakete počnu padati i po njima!

  • Željko says:

   Pas koji laje ne ujeda. Koja je ovo Putinova “crvena linija” po redu? Odavno više ne brojim…

 2. Baćo says:

  Руси секу лишће уместо корен. По начину којим Руси ратују, сукоб у Украјини може вечно да траје јер Запад може бескрајно довлачити оружје и са њима гађати Руске градове у Русији. Руси немају стратегију у Украјини сем беспотребног трошења оружја и људства. Да су узели Кијев првог месеца конфликта, психолошки ефекат на Украјинце би створио домино ефект и сви би се масовно предали. Овако имамо преко пола милиона жртава како на Украјинској тако и на Руској страни.

  • Željko says:

   Ima istine u Vašem komentaru jer sada na Zapadu smatraju RF kao na "papirnati tigar"!

 3. Veliki brat says:

  Ajde, medvjede, ne prodavaj maglu!

 4. Petrovgrad says:

  Ovaj Baćuška će zapadu krvi da se napije. Kurve zapadnjačke moraće da otvore karte uskoro.

 5. Željko says:

  Ja mislim osobno da ovu osobu ne shvata ozbiljno niti njegova supruga on je kao srpski Vulin ili hrvatski Penava, korisni idiot!

 6. Зека says:

  Фаталну грешку починиће свако ко употреби нуклеарно оружје. Биће то фатално не само по зараћене стране, него по целокупну планету и живот на њој. Верујем да ова свест ипак постоји и код оних који одлучују о судбинама читавих народа, те не очекујем нуклеарну зиму. Изузетак су могући терористички акти провале у безбедносни систем управљања, независно од процедуре и система одлучивања на нивоу држава. Мислим да све државе највише раде на томе да предупреде такву опасност и неспоразуме. Јер у случају општег Армагедона, нема победника, сви су губитници уз потпуну штету.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u