МЕДВЕДЕВ ОДГОВОРИО НАТО ПАКТУ: „Русија не блефира, биће погођена свака земља која нападне Русију“

MEDVEDEV ODGOVORIO NATO PAKTU: „Rusija ne blefira, biće pogođena svaka zemlja koja napadne Rusiju“

1 juna 2024

NATO zemlje, koje su odobrile udare svojim oružjem na teritoriju Ruske Federacije, moraju da shvate da će njihova oprema i stručnjaci biti uništeni ne samo u Ukrajini, već i na bilo kojoj tački sa koje će ruska teritorija biti napadnuta, poručio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

„Rusija polazi od činjenice da svo dalekometno oružje, koje koristi bivša Ukrajina, direktno kontroliše vojno osoblje NATO zemalja. To uopšte nije ‘vojna pomoć’, već učešće u ratu protiv nas“, napisao je Medvedev na Telegramu.On je dodao da će NATO morati da odluči kako da kvalifikuje posledice mogućih uzvratnih udara na opremu, objekte, vojno osoblje pojedinih zemalja Alijanse u kontekstu čl. 4 i 5. Vašingtonskog ugovora.

„Rukovodstvo NATO-a želi da se pretvara da je reč o suverenim odlukama pojedinih zemalja Severnoatlantske alijanse da podrže režim Kijeva i da nema razloga da se ovde primenjuje pravilo Ugovora iz 1949. o kolektivnoj samoodbrani“, naveo je.

Prema njegovim rečima, to su opasne i štetne zablude, a takva „individualna pomoć“ zemalja NATO-a protiv Rusije, bilo da se radi o kontroli njihovih krstarećih raketa dugog dometa ili slanju kontingenta trupa u Ukrajinu, predstavlja ozbiljnu eskalaciju sukoba.

Medvedev je upozorio zapadne zemlje na moguću „fatalnu grešku“ u njihovom očekivanju da Ruska Federacija nikada neće upotrebiti taktičko nuklearno oružje.

„Pre nekoliko godina su insistirali da Rusija neće ulaziti u otvoreni vojni sukob sa režimom Bandere, kako se ne bi svađala sa Zapadom. Pogrešno su izračunali. U toku je rat. Upotreba taktičkog nuklearnog oružja takođe može biti pogrešno izračunata. Iako bi to bila fatalna greška“, istakao je.

On je dodao da će bivša Ukrajina i njeni saveznici iz NATO-a dobiti takav odgovor destruktivne sile da Alijansa jednostavno neće moći da se odupre uvlačenju u sukob.

„Ovo nije zastrašivanje ili nuklearni blef. Aktuelni vojni sukob sa Zapadom razvija se po najgorem mogućem scenariju. Postoji stalna eskalacija moći upotrebljenog NATO naoružanja. Dakle, danas niko ne može isključiti prelazak sukoba u završnu fazu“, zaključio je Medvedev.

KOMENTARI8 komentara

 1. M says:

  Što drugo preostaje Rusiji u borbi za opstanak pred napadima USA-NATO-Zapada,nego atomsko-konvencionalni rat,ograničeni ili neograničeni,ovisno o okolnostima!Jer Rusi bi bili idioti kada bi protiv 30-50 država USA-NATO-Zapada,ratovali samo konvencionalno jer bi taj rat izgubila i propala!A atomsko-konvencionalni rat ne može izgubiti,odnosno ograničeni može relativno i lako dobiti,a u neograničenom povući u propast i Smrt i sve svoje protivnike,njihove sluge i zelene im oaze-odstupnice,daklen sve!Zato Rusiji ne preostaje ništa drugo u ovoj eskalirajućij situaciji nego atomsko-konvencionalni rat i oni će to možda i shvatiti na vrijeme,dočim će Zapad to shvatiti tek kada atomske bombe-rakete počnu padati i po njima!

  • Željko says:

   Pas koji laje ne ujeda. Koja je ovo Putinova “crvena linija” po redu? Odavno više ne brojim…

 2. Baćo says:

  Rusi seku lišće umesto koren. Po načinu kojim Rusi ratuju, sukob u Ukrajini može večno da traje jer Zapad može beskrajno dovlačiti oružje i sa njima gađati Ruske gradove u Rusiji. Rusi nemaju strategiju u Ukrajini sem bespotrebnog trošenja oružja i ljudstva. Da su uzeli Kijev prvog meseca konflikta, psihološki efekat na Ukrajince bi stvorio domino efekt i svi bi se masovno predali. Ovako imamo preko pola miliona žrtava kako na Ukrajinskoj tako i na Ruskoj strani.

  • Željko says:

   Ima istine u Vašem komentaru jer sada na Zapadu smatraju RF kao na "papirnati tigar"!

 3. Veliki brat says:

  Ajde, medvjede, ne prodavaj maglu!

 4. Petrovgrad says:

  Ovaj Baćuška će zapadu krvi da se napije. Kurve zapadnjačke moraće da otvore karte uskoro.

 5. Željko says:

  Ja mislim osobno da ovu osobu ne shvata ozbiljno niti njegova supruga on je kao srpski Vulin ili hrvatski Penava, korisni idiot!

 6. Zeka says:

  Fatalnu grešku počiniće svako ko upotrebi nuklearno oružje. Biće to fatalno ne samo po zaraćene strane, nego po celokupnu planetu i život na njoj. Verujem da ova svest ipak postoji i kod onih koji odlučuju o sudbinama čitavih naroda, te ne očekujem nuklearnu zimu. Izuzetak su mogući teroristički akti provale u bezbednosni sistem upravljanja, nezavisno od procedure i sistema odlučivanja na nivou država. Mislim da sve države najviše rade na tome da preduprede takvu opasnost i nesporazume. Jer u slučaju opšteg Armagedona, nema pobednika, svi su gubitnici uz potpunu štetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *