MEDVEDEV ODGOVORIO OBAMI: Predsednik SAD ima neku aberaciju u mozgu

MEDVEDEV ODGOVORIO OBAMI: Predsednik SAD ima neku aberaciju u mozgu

15 oktobra 2014

Dmitrij Medvedev 378372Ruski premijer Dmitrij Medvedev nazvao je „aberacijom u mozgu“ izjavu Baraka Obame da je Rusija veća pretnja čovečanstvu nego Islamska država.

„Razumem zabrinutost koju mogu imati naši partneri – i povodom međunarodne situacije u celini i povodom svega što se događa u Evropi, uključujući i situaciju u Ukrajini koja nam je najbliža jer smo sa njom bezmalo isti narod. Ali, smatram da je apsolutno destruktivno da se žrtvuju fundamentalne osnove međunarodnih odnosa, građene sa mukom svih proteklih godina, samo zato da bi neki pokazali kako su silni i kako mogu i kažnjavati. Meni se čak čini – podvukao je Medvedev – da je takva pozicija glupa“.

Ruski premijer je ovo rekao u intervjuu televiziji CNBC, pa nastavio:

„Smatram veoma tužnim to što je predsednik Obama, sa tribine Ujedinjenih nacija, nabrajajući pretnje sa kojima se suočava čovečanstvo, na prvo mesto stavio ebolu, na drugo Rusku Federaciju, a na treće Islamsku državu. Ne bih da to posebno komentarišem, ali je to žalosno. To je neka aberacija u mozgu“.

Aludirajući na ranije (pre ukrajinske krize) Obamino nuđenje „resetovanja“ rusko-američkih odnosa, Medvedev je upozorio:

„Moramo se prvo vratiti na normalne pozicije. Moramo doći bar „na nulu“ da bismo mogli da razmišljamo kako razvijati odnose u budućnosti. Rusija, u svakom slučaju, nikome ne zatvara vrata. Mi želimo prijateljske odnose sa svim civilizovanim narodima. Naravno, i sa svojim partnerima iz Evrope i SAD“.

Medvedev je posebno naglasio: nikakvi novi odnosi nisu mogući bez ukidanja sankcija.

(Fakti.org)

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Lepo je čuti, kada klempavi dobije zvanični adekvatan odgovor.

  2. Rade Bukarar says:

    ja mislim da nije dobio odavno takav odgovor koji je zasluzio

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *