МЕДВЕДЕВ ПИТАО НАТО-вце: Желите хиперсоничне ударе на Европу?

MEDVEDEV PITAO NATO-vce: Želite hipersonične udare na Evropu?

8 juna 2023

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev komentarisao je izjavu bivšeg generalnog sekretara NATO slanju snaga Alijanse u Ukrajinu, uzvrativši pitanjem da li žele rat sa Rusijom i nuklearne napade na Evropu.

Povod za reakciju Medvedeva je izjava bivšeg generalnog sekretara NATO Andersa Fog Rasmusena koji je rekao da bi neke zemlje Alijanse mogle samostalno da pošalju vojsku u Ukrajinu, u slučaju da na samitu u Viljnusu Kijev ne dobije realne garancije.„Rasmusen ni ranije nije bio baš mnogo pametan, a sada je potpuno pao u doktrinarsku senilnost. U intervjuu za ‘Gardijan’ je izjavio da ukoliko Banderokrajina (Ukrajina) ne dobije poziv u NATO u Viljnusu, zemlje Alijanse mogu da pošalju tamo svoje trupe. Kao same, samostalno. Da li su pitali nešto stanovnike tih zemalja? Da li neko od njih želi rat sa Rusijom? Želite hipersonične napade na Evropu, je li? I šta o tome misli Ujka Sem? To će uticati i na njega“, napisao je Medvedev na Telegramu.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad5 says:

  ma neka udju...rusija može da spali par pudlica NIKO repom neće mrdnuti iz NATO pakta zbog poljske ili rumunije...kukaće i žaliće i prozivaće ruse ali to je ustvari prava lekcija koja im je potrebna....ionako posle toga neće mnogo proći do punog i pravog udara..jer ovo se više ne može zaustaviti...ode mast u propast...GDE JE SADA UN i ono portuglasko govno kada imbecilni stoltenberg očigledno daje ratnohuškačke izjave i poziva vlade drugih država da napadnu rusiju...Mislim da je sve jasno da jasnije biti nemože..svi se prave ludi jbte,ko da nećemo svi da kusamo radioaktivnu kašu...

 2. Veliki brat says:

  Hoćemo nuklearne udare na Europu! Samo daj!

 3. Kulak says:

  Manje pričati, više tući licemernu bandu. Pa neka onda oni nekima drugima prodaju svoje dvostruke standarde.

 4. Srbski vitez says:

  Tako je, bravo za gospodina Medvedeva...kratko i *ebitačno! Da ne kažem - ubitačno! :-))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *