МЕДВЕДЕВ ПОБЕСНЕО: Амерички генерал прича глупости!

MEDVEDEV POBESNEO: Američki general priča gluposti!

20 septembra 2019

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev je rekao da je izjava američkog vojnog zapovednika o planovima za prevazilaženje sistema za protivvazdušnu odbranu Kalinjingradske oblasti glupost i posavetovao partnere u Vašingtonu da obrate pažnju na stanje sopstvenih PRO sistema, koji nisu bili u mogućnosti da zaštite naftne objekte u Saudijskoj Arabiji.

Ranije je list „Brejking difens“, pozivajući se na komandanta američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi i Africi Džefrija Li Harigana, najavio razradu plana Ministarstva odbrane SAD za uništavanje sistema PVO u Kalinjingradskoj oblasti u slučaju „ruske agresije“.Plan predviđa „sveobuhvatnu“ operaciju sa kombinovanim napadima iz vazduha, sa zemlje i mora, iz svemira, kao i napade u sajber-prostoru i elektronsko ratovanje.

„Sa jedne strane, ne treba komentarisati sve glupe izjave američkih generala. Međutim, kada se to dogodi, onda želim da poručim našim kolegama da bi im bolje bilo da se bave svojim glavnim poslom i da gledaju ono što se događa, na primer, sa protivraketnom odbranom i sistemima PRO koji se proizvode u SAD‘“, kazao je Medvedev.

On je skrenuo pažnju na poslednji slučaj sa naftnom kompanijom „Saudi Aramko“, kada su, uprkos PRO i sistemima „Patriot“, ti objekti razrušeni, nakon čega je na naftnom tržištu nastala veoma teška situacija.

„Mislim da time treba da se bave, a ne da pokušavaju da formulišu glupe ideje, koje nemaju nikakve šanse za realizaciju“, dodao je ruski premijer.

Napad na postrojenja saudijske kompanije

Podsetimo, u subotu je nekoliko postrojenja naftne i gasne kompanije „Saudi Aramko“ napadnuto bespilotnim letelicama i raketama.

Odgovornost za napad preuzeli su jemenski pobunjenici Huti, protiv kojih se Saudijska Arabija bori u okviru koalicije arapskih država. Uprkos tome, američki državni sekretar Majk Pompeo za napad je optužio Iran. Arapska koalicija na čelu sa Saudijskom Arabijom takođe smatra da je Teheran umešan u napade. Iran negira te optužbe.

Ni Rusija ne veruje da iza napada stoji Teheran.

KOMENTARI2 komentara

  1. teoretičar says:

    Kim i Huti rade za CIJU. Lepo sam rekao da je neverovatno kako niko nije optužio Ameriku za napad. A Amerika stoji iza napada. Huti tuku već godinama i imaju sve više svega kao i ISIL što je imao sve dok Rusi nisu stukli imanje. Najsmešnije je što je jutub prepun nekih videa koji kao pretstavljaju kako američki milicajci ubijaju po pešes isilovaca sjednim metkom. E, tako se isto bore i protiv Kima i protiv Huta. (ma znam da nije baš tako, ali mi se ova teorija neobično dopada. Kad je bal, nek je bal.)

    • Milan says:

      Američka politika za Jemen. Jemen mogu neopravdano i nezakonito da bombarduju KSA i UAE, mogu da bombarduju i civile, i evo bombarduju ga duže od 4 godine počev od marta 2015 godine. Za 4 godine 100.000 Jemenaca je ubijeno, ima oko 20 miliona neuhranjenih Jemenaca, zatim ima 2,3 miliona slučajeva kolere u Jemenu - sve to je unapred oprošteno i dozvoljeno zločincima nad Jemenom. Na sve to nije dozvoljeno, nedopustivo je da Jemen napravi povratni udar po rezervoarima za skladištenje nafte - jer to je čin rata. Ispada da za Amerikance jedina dragocenost na B.I. je arapska nafta, a prolivena ARAPSKA KRV je sasvim nebitna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *