Медведев: „ПОТОМЦИ КОЛОНИЗАТОРА СЕ ОЧАЈНИЧКИ ДРЖЕ СВОГ НАСЛЕЂА“

Medvedev: „POTOMCI KOLONIZATORA SE OČAJNIČKI DRŽE SVOG NASLEĐA“

17 juna 2024

NIZ zapadnih zemalja ne štedi napore i sredstva kako bi očuvalo pravila ranijeg svetskog poretka i svoju dominaciju, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na plenarnoj sednici Međunarodnog međupartijskog foruma Jedinstvene Rusije „Uloga BRIKS-a u izgradnji novog multipolarnog svetskog poretka“ u Vladivostoku.

– Čitav niz zapadnih zemalja ne štedi napore i sredstva radi postizanja jednog cilja – očuvanja pravila koja su do sada bila na snazi. Zbog toga one nastoje da održe svoju dominaciju i dobijaju ono što su dobijali ranije: materijalne, prirodne resurse i ljudske resurse, zarađivanje na svemu mogućem i na taj način čuvajući sistem metropola i kolonija na koji su navikli tokom vekova i zadržavajući mogućnost da diktiraju svoje uslove celom svetu – rekao je Medvedev.Prema njegovim rečima, drugim zemljama se to ne sviđa.

– A nama se to ne sviđa. I svima treba da bude očigledno da su vremena neprikrivene kolonijalne eksploatacije prošlost i da moraju nestati. Ali potomci kolonizatora se očajnički drže svog nasleđa – ocenio je on.

Prema njegovim rečima, Rusija odlučno odbacuje pokušaje niza zemalja da nametnu drugima svoje diskriminatorne pristupe.

Kako je naveo, da bi ostvarile svoje nacionalne ciljeve, neke države pokušavaju da privuku čak i one zemlje koje nisu zadovoljne takvom politikom.

– Vrši se pritisak na neistomišljenike kako bi se na svaki način primorali da se povinuju – istakao je on.

Takva dejstva negativno utiču na sve parametre privrede, rekao je Medvedev.

On je takođe ocenio da značaj BRIKS-a u svetu raste.

– U kontekstu procesa koji se odvijaju u svetu, sve veći značaj ima asocijacija BRIKS. Za 15 godina postojanja postao je jedinstven mehanizam međudržavne saradnje – podsetio je Medvedev i dodao da nekoliko desetina zemalja traži da se pridruži BRIKS-u, a među njima su i Tajland, Vijetnam i niz drugih zemalja.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gagi says:

    SVE nam je jasno, kolonizatori rade svoj posao. Po meni, OGROMNA je greska sto se odmah nije udaralo najmocnijim odbrambenim sredstvima po neprijatelju. Da se zabave svojim mukama, da gori i njihova kuca. Apsolutno je svejedno, da li ce se ginuti postepeno ili da odmah svi budemo u rerni. U nekom momentu to moze da se desi, licno mislim i SIGURAN sam da ce to prvo uraditi zapad, kada izgubi dominantnu poziciju. Zbog toga ne zele pregovore i kompromis, vec su napad osmislili i to ce sigurno realizovati. Medvedev i Putin neka cekaju, neka u medjuvremenu ubijaju svoj narod klasicnim metodama. KO prvi udari, pobednik je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *