Медведев: Санкције су споредан проблем у руској економији

Медведев: Санкције су споредан проблем у руској економији

3 октобра 2016

CBYT41G 57656 medvedev

Премијер Русије Дмитриј Медведев изјавио је да санкције Запада нису главни проблем руске економије, већ су у питању структурални проблеми који су се накупили за претходних десетак година и који су деформисали целокупни економски систем.

„Рећи ћу искрено, санкције утичу лоше, али нису главни проблем. У нашој економији, као што је познато, за последњих десетак година су се накупили структурални проблеми, односно деформације у целокупном економском систему“, рекао је он.

Медведев је оценио да те проблеме није могуће решити ни у наредних десет година, јер целокупан економски систем вуче корене још из времена СССР-а. „Наравно да постоје и позитивне и негативне последице тога. Било како било, систем захтева реформе, а за то је неопходно време. Из тог разлога ће економски раст зависити искључиво од наше ефикасности, односно од начина на који ћемо те проблеме решавати“, истакао је руски премијер. Он је додао да Влада Русије очекује да ће негативни трендови, који су забележени претходних неколико година, потпуно нестати.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI



Један коментар

  1. test says:

    Iskrena izjava, za sve treba vremena! Od dolaska Putina na celo drzave prosecne plate Rusa su se povecale 10 puta (provereno i kazem prosecne posto pre njega je samo manjima u vecim gradovima imala solidna primanja). Sto se tice ekonomije, politike i svega drugoga - Putin je Rusiju digao iz mrtvih i vratio joj status svetske sile. Zato je zapad i uveo sankcije jer im je propao plan brze okupacije i rasturanja Rusije...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u