Медведев: Санкције су споредан проблем у руској економији

Medvedev: Sankcije su sporedan problem u ruskoj ekonomiji

3 oktobra 2016

CBYT41G 57656 medvedev

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da sankcije Zapada nisu glavni problem ruske ekonomije, već su u pitanju strukturalni problemi koji su se nakupili za prethodnih desetak godina i koji su deformisali celokupni ekonomski sistem.

„Reći ću iskreno, sankcije utiču loše, ali nisu glavni problem. U našoj ekonomiji, kao što je poznato, za poslednjih desetak godina su se nakupili strukturalni problemi, odnosno deformacije u celokupnom ekonomskom sistemu“, rekao je on.

Medvedev je ocenio da te probleme nije moguće rešiti ni u narednih deset godina, jer celokupan ekonomski sistem vuče korene još iz vremena SSSR-a. „Naravno da postoje i pozitivne i negativne posledice toga. Bilo kako bilo, sistem zahteva reforme, a za to je neophodno vreme. Iz tog razloga će ekonomski rast zavisiti isključivo od naše efikasnosti, odnosno od načina na koji ćemo te probleme rešavati“, istakao je ruski premijer. On je dodao da Vlada Rusije očekuje da će negativni trendovi, koji su zabeleženi prethodnih nekoliko godina, potpuno nestati.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. test says:

    Iskrena izjava, za sve treba vremena! Od dolaska Putina na celo drzave prosecne plate Rusa su se povecale 10 puta (provereno i kazem prosecne posto pre njega je samo manjima u vecim gradovima imala solidna primanja). Sto se tice ekonomije, politike i svega drugoga - Putin je Rusiju digao iz mrtvih i vratio joj status svetske sile. Zato je zapad i uveo sankcije jer im je propao plan brze okupacije i rasturanja Rusije...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *