МЕДВЕДЕВ СТАО ПРЕД КАРТУ ЕВРОПЕ: Украјина је Русија – ово ће бити њихова територија (ФОТО/ВИДЕО)

МЕДВЕДЕВ СТАО ПРЕД КАРТУ ЕВРОПЕ: Украјина је Русија – ово ће бити њихова територија (ФОТО/ВИДЕО)

5 марта 2024

ДМИТРИЈ Медведев, заменик председника Савета безбедности Русије, рекао је да је Украјина део Русије и одбацио је мировне преговоре са актуелним украјинским руководством.

У ратоборном говору на југу Русије, Медведев је рекао да ће Русија наставити са „специјалном војном операцијом“ док друга страна не капитулира, додајући да ће се „историјски делови Русије вратити кући“.Медведев је одржао говор испред мапе Украјине која приказује земљу као окрњену територију стиснуту у Пољску, са Русијом која има пуну контролу над источном, јужном и обалом Црног мора.

– Један од бивших украјинских лидера је у неком тренутку рекао да Украјина није Русија. Тај концепт мора заувек нестати. Украјина је дефинитивно Русија – рекао је Медведев.

Он је одбацио могућност мировних преговора са садашњим украјинским руководством на челу са председником Владимиром Зеленским и рекао да ће свака будућа украјинска влада, ако жели да преговара, морати да призна нову реалност на терену.

– Територије на обе обале Дњепра део су стратешких и историјских граница Русије, нагласио је Медведев. Зато су сви покушаји да се они насилно промене, да се живе одсеку, осуђени на пропаст – додао је он.

Коментаришући односе Истока и Запада, Медведев, који оптужује америчке специјалне снаге и војне саветнике да воде рат против Русије, рекао је да су односи између Москве и Вашингтона били гори него током Кубанске ракетне кризе 1962. године.

KOMENTARI2 коментара

  1. Darko von NAZO pakt Obradovichz says:

    Tačno kako sam ja rekao još 2014., da Rusija katoličke, najsiromašnine delove neće hteti pripojiti Rusiji jer to stanovništvo Rusiji uopšte ne treba. Oni mogu da se nose u bilo koju katoličku državu EU rajha gde i pripadaju. Lavov bi ja pre toga sravnio pa onda mogu da idu.

  2. Gagi says:

    Svaka pohvala Rusima. Vratili su se svojoj sustini i svom duhu. Oktobarska (katolicka) revolucija ih je samlela i unakazila, najzad su pronasli snagu da isteraju okupatora iz samih sebe. To mogu samo jaki narodi koji su voljni i spremni na zivotnu borbu i duhovni post za svoj opstanak. Nesto slicno su postigli nasi pretci u I ratu. Sta se desavalo kasnije sa nama, nasli nasi neprijatelji gologuzane koji ce da im revnosno sluze za dobar i nezasluzen zivot.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u