МЕДВЕДЕВ СТАО ПРЕД КАРТУ ЕВРОПЕ: Украјина је Русија – ово ће бити њихова територија (ФОТО/ВИДЕО)

MEDVEDEV STAO PRED KARTU EVROPE: Ukrajina je Rusija – ovo će biti njihova teritorija (FOTO/VIDEO)

5 marta 2024

DMITRIJ Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, rekao je da je Ukrajina deo Rusije i odbacio je mirovne pregovore sa aktuelnim ukrajinskim rukovodstvom.

U ratobornom govoru na jugu Rusije, Medvedev je rekao da će Rusija nastaviti sa „specijalnom vojnom operacijom“ dok druga strana ne kapitulira, dodajući da će se „istorijski delovi Rusije vratiti kući“.Medvedev je održao govor ispred mape Ukrajine koja prikazuje zemlju kao okrnjenu teritoriju stisnutu u Poljsku, sa Rusijom koja ima punu kontrolu nad istočnom, južnom i obalom Crnog mora.

– Jedan od bivših ukrajinskih lidera je u nekom trenutku rekao da Ukrajina nije Rusija. Taj koncept mora zauvek nestati. Ukrajina je definitivno Rusija – rekao je Medvedev.

On je odbacio mogućnost mirovnih pregovora sa sadašnjim ukrajinskim rukovodstvom na čelu sa predsednikom Vladimirom Zelenskim i rekao da će svaka buduća ukrajinska vlada, ako želi da pregovara, morati da prizna novu realnost na terenu.

– Teritorije na obe obale Dnjepra deo su strateških i istorijskih granica Rusije, naglasio je Medvedev. Zato su svi pokušaji da se oni nasilno promene, da se žive odseku, osuđeni na propast – dodao je on.

Komentarišući odnose Istoka i Zapada, Medvedev, koji optužuje američke specijalne snage i vojne savetnike da vode rat protiv Rusije, rekao je da su odnosi između Moskve i Vašingtona bili gori nego tokom Kubanske raketne krize 1962. godine.

KOMENTARI2 komentara

  1. Darko von NAZO pakt Obradovichz says:

    Tačno kako sam ja rekao još 2014., da Rusija katoličke, najsiromašnine delove neće hteti pripojiti Rusiji jer to stanovništvo Rusiji uopšte ne treba. Oni mogu da se nose u bilo koju katoličku državu EU rajha gde i pripadaju. Lavov bi ja pre toga sravnio pa onda mogu da idu.

  2. Gagi says:

    Svaka pohvala Rusima. Vratili su se svojoj sustini i svom duhu. Oktobarska (katolicka) revolucija ih je samlela i unakazila, najzad su pronasli snagu da isteraju okupatora iz samih sebe. To mogu samo jaki narodi koji su voljni i spremni na zivotnu borbu i duhovni post za svoj opstanak. Nesto slicno su postigli nasi pretci u I ratu. Sta se desavalo kasnije sa nama, nasli nasi neprijatelji gologuzane koji ce da im revnosno sluze za dobar i nezasluzen zivot.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *