МЕДВЕДЕВ: Треба да се угледамо на Америку

МЕДВЕДЕВ: Треба да се угледамо на Америку

17 априла 2024

Амерички утицај је видљив иза протеста у Грузији, који се одвијају против усвајања закона о страним агентима, навео је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев, коментаришући протесте опозиције која се противи усвајању тог закона.

„Иза свих тих скупова стоји искусна и позната рука Холивуда. Оно што се „демонстрантима” не свиђа код закона „о транспарентности страног утицаја”, који покушава да усвоји грузијски парламент, јесте да је то „руска идеја”, а не западна иницијатива. За разлику од грузијског, киргијског или потпуно лојалног руског закона, који дозвољава деловање страних агената, али из оправданих разлога, од њих се захтева транспарентност и спречава скривено незаконито страно мешање у унутрашње ствари државе, у њену економију и политички живот”, написао је Медведев на Телеграму.Како додаје, закони о страним агентима постоје у бројним земљама као што су Израел, Мађарска или Аустралија, али да су у тим случајевима, Вашингтон и Брисел прилично задовољни, немају притужбе и осуде.

Медведев указује да и оне земље, које су до сада биле потпуно потчињене Англосаксонцима, све мање их воле, а да је очигледно да су њихово стрпљење и покорност до данас достигли неизбежну границу.

„Русија такође треба да промени закон, узимајући за основу нека америчка правила! На пример, требало би установити кривичну одговорност за стране агенте, као у САД. И постепено повећати број страних агената на хиљаде, као што је то код њих. Уосталом, има достојних кандидата”, закључио је Медведев.

Грузијски парламент разматра предлог закона о ограничавању страног утицаја и лобирања. Документ је жестоко критикован на Западу, где је упоређен са сличним руским правилом, али се притом не помиње амерички закон о страним агентима који је на снази још од 30-тих година 20. века, дакле готово сто година, преноси Спутњик.

KOMENTARI5 коментара

 1. persida says:

  Znaci da je Rusija do sada tetosila strane agente kao svoje prijatelje. Toliko glupi mogu biti samo Srbi, a sada im konkurisu Rusi.

  • Косовац says:

   @ persida, …..Шути, persida, шути. Чим почнеш да причаш тако лоше о Србима, одмах нас асоцираш на то каква си ти, која уместо „ћути“ - кажеш „шути“. Остави се мало глупих Срба, почни да гледаш себе и своје Паметне будале.

  • Predrag says:

   Persida, sa one stvari se ne skida... ali u snovima pa serucka

 2. milorad5 says:

  američki zakon o stranim agentima je jako opasan,malo sam proučio to,oni mogu SVAKOGA po skoro SVAKOM osnovu da strapju u zatvor na mnogo godina kazne su zastrašujuće,to je prava policijska država ali oni taj zako selektivno primenjuju da ne talasaju..medjutim kakop stvari idu uamerici trebaće njiam konc logori uskor za nezadovoljnike koje će proglasiti "stranim agentima"...ne bigh se uopšte začudio konc. logorima za par god.u americi...

 3. Nikola says:

  Па што сте чекали до сад. Решити по хитном поступку!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u