МЕДВЕДЕВ: Украјина може у НАТО, али без Кијева

МЕДВЕДЕВ: Украјина може у НАТО, али без Кијева

16 августа 2023

Нова идеја канцеларије Северноатланске алијансе да Украјина може да постане чланица НАТО ако се одрекне спорних територија је занимљива, мада, украјинске власти ће можда морати да се одрекну и Кијева, јер је упитно које су то територије заиста украјинске, указао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Раније је начелник штаба генералног секретара НАТО-а Стијан Јенсен, јавио да Украјина може постати чланица НАТО-а, ако одустане од дела територије које одбија да призна да су део Руске Федерације, пренео је норвешки „Верденс Ганг“.Постоји само један проблем на који указује Медведев.

„Све наводно њихове територије су у суштини спорне. Како би ушле у блок, кијевске власти би морале да се одрекну чак и самог Кијева, престонице Старе Русије“, објаснио је.

„А престоницу ће морати да преселе у Лавов и то само ако Пољаци пристану да Лемберг (пољски топоним) препусте љубитељима сланине са кокаином“, поручио је Медведев на Телеграму.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Veliko hrvacki velikan says:

    Bravo Medvedev!!! Ovaj lik mi je oduvek bio simpatican. I dokazalo se da nisam imao los osecaj. Putin i Medvedev su nepobedivi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u