МЕДВЕДЕВ: Украјина може у НАТО, али без Кијева

MEDVEDEV: Ukrajina može u NATO, ali bez Kijeva

16 avgusta 2023

Nova ideja kancelarije Severnoatlanske alijanse da Ukrajina može da postane članica NATO ako se odrekne spornih teritorija je zanimljiva, mada, ukrajinske vlasti će možda morati da se odreknu i Kijeva, jer je upitno koje su to teritorije zaista ukrajinske, ukazao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Ranije je načelnik štaba generalnog sekretara NATO-a Stijan Jensen, javio da Ukrajina može postati članica NATO-a, ako odustane od dela teritorije koje odbija da prizna da su deo Ruske Federacije, preneo je norveški „Verdens Gang“.Postoji samo jedan problem na koji ukazuje Medvedev.

„Sve navodno njihove teritorije su u suštini sporne. Kako bi ušle u blok, kijevske vlasti bi morale da se odreknu čak i samog Kijeva, prestonice Stare Rusije“, objasnio je.

„A prestonicu će morati da presele u Lavov i to samo ako Poljaci pristanu da Lemberg (poljski toponim) prepuste ljubiteljima slanine sa kokainom“, poručio je Medvedev na Telegramu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Veliko hrvacki velikan says:

    Bravo Medvedev!!! Ovaj lik mi je oduvek bio simpatican. I dokazalo se da nisam imao los osecaj. Putin i Medvedev su nepobedivi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *