МЕДВЕДЕВ: Више оружја за Кијев повећава вероватноћу нуклеарне апокалипсе

MEDVEDEV: Više oružja za Kijev povećava verovatnoću nuklearne apokalipse

23 maja 2023

Što destruktivnije bude oružje koje se isporučuje Kijevu, to je verovatniji scenario nuklearne apokalipse, smatra zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Sva dejstva koja imaju za cilj jačanje vojne komponente kijevskog režima na kraju vode samo jednom – povećanju broja žrtava i produženju vojnog sukoba“, rekao je Medvedev na konferenciji za novinare u Laosu komentarišući isporuke lovaca F-16 Kijevu.„Jer, što više oružja bude isporučeno, to će svet biti u većoj opasnosti, a što to oružje bude razornije, to je verovatniji scenario onoga što se obično naziva nuklearna apokalipsa“, naglasio je on.

Ranije je list „Politiko“, pozivajući se na izvor iz Pentagona, pisao da se američko Ministarstvo odbrane ne protivi mogućoj isporuci lovaca F-16 Ukrajini od strane drugih zemalja. Istovremeno, prema navodima izvora, takva odluka o predaji lovaca još nije doneta, a Pentagon je više puta dovodio u pitanje potrebu Ukrajine za njima u trenutnoj fazi sukoba. Ukrajina se, kako je objavio list, pozivajući se na savetnika ukrajinskog ministra odbrane Jurija Saka, nada da će od Zapada dobiti do 50 lovaca F-16, a ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski želi da tema borbenih aviona bude u centru pažnje na samitu G7 u Japanu i samitu NATO-a u Litvaniji.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Umjesto da ostane neutralna, doći će dan kad će Ukrajina prisjesti svima,cijelom svijetu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *