Medvedev: Zapad se ponaša kao „slon u staklarskoj radnji“

Medvedev: Zapad se ponaša kao „slon u staklarskoj radnji“

4 avgusta 2013

Medvedev_01Dmitrij Medvedev je uporedio aktivnosti nekih zapadnih zemalja u nizu regiona, na primer, u poslednjih nekoliko godina na Bliskom Istoku, sa ponašanjem slona u staklarskoj radnji.

„Naši zapadni partneri se ponekad ponašaju kao slon u staklarskoj radnji. Ulaze, sve unutra ruše, a onda ne shvataju šta s tim da rade. Ja se ponekad čudim njihovim analitičarima i toj neusklađenosti u projektima koje realizuju preko svog rukovodstva, kao i kasnijim rezultatima“, izjavio je Medvedev, a prenosi RIA „Novosti“.

„Ako ćemo otvoreno, šta je arapski svet dobio arapskim prolećem? Slobodu? Samo delimično. U velikoj većini država imamo beskrajne sukobe praćene krvoprolićem, smene režima, beskrajne nemire. Zato ni sada nemam nikakvih iluzija. A da li postoji takva tendencija? Da, nažalost postoji“, smatra on.

Prema rečima premijera, pod maskom borbe za nacionalne interese, za obezbeđivanje prava i sloboda, ostvarena je u suštini nasilna demontaža političkog sistema strane države, najgrublje mešanje u unutrašnje poslove i dovođenje pogodnog političkog režima na vlast.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *