МЕДВЕДЕВ ЖЕСТОК: „Берлин је пас који лаје, а Шолц је дебил“

MEDVEDEV ŽESTOK: „Berlin je pas koji laje, a Šolc je debil“

11 maja 2023

Prema njegovim rečima, podaci Instituta za nemačku ekonomiju pokazuju da bi Nemačka mogla da registruje gubitak u iznosu od 300 milijardi dolara do kraja ove godine.

Loša politika „debila iz administracije Bundeskancelara“, može dovesti do toga da se u budućnosti u Nemačkoj ponovo „obnovi ideja o Četvrtom rajhu i novom fireru“ umesto impotentnih političara sadašnjeg nemačkog kancelara, upozorio je na svom Telegram kanalu bivši predsednik Rusije, Dmitrij Medvedev.– Detaljno oblizivanje poznatog mesta prekookeanskog gospodara danas previše košta Nemačku, koja je na putu da, na veliku radost Francuske i Velike Britanije, izgubi lidersku poziciju u Evropi – ocenio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev u postu na društvenoj mreži Telegram.

On je napisao da se to može desiti „tim pre što se oko Nemačke, koja je još kao neki pas koji laje, ali sve slabije, formirao čopor kreštavih mešanaca, koji neprestano žele da jedu, kao, na primer, Poljska i baltičke zemlje“.

– I ukoliko oni ne dobiju svežu hranu u vidu ukrajinske zemlje, oni će bez žalosti odgristi svog ostarelog vođu – upozorio je još jednom bivši predsednik Rusije.

Prema njegovim rečima, podaci Instituta za nemačku ekonomiju pokazuju da bi Nemačka mogla da registruje gubitak u iznosu od 300 milijardi dolara do kraja ove godine, a sve zbog ukrajinske krize, odnosno, mera na koje se odlučio Berlin, a koje pretpostavljaju sankcije protiv Moskve i jedno odrečno „ne“ ruskim energentima, bez obzira na njihovu povoljnu cenu, po kojoj Nemačka ne može da nađe zamenu u SAD, Norveškoj, Holandiji ili zemljama Bliskog istoka. Ova brojka značila bi duplo povećanje državnog gubitka na godišnjem nivou u poređenju sa zabeleženim podacima iz 2022. godine.

– Već godinu dana Nemci se bave samo sadomazohizmom nakon što su odustali od „prokletog ruskog goriva“ i tako raskrstili sa energetskom saradnjom sa Rusijom. Nisu uspeli da pronađu efikasan podsticaj za dalji razvoj svoje zemlje, novčanici građana znatno su se istanjili, a više od 50 odsto stanovnika je za ostavku kabineta Šolca – istakao je Medvedev.Sve ovo, kako je objasnio ruski političar, uskoro će dovesti do velikih protesta sindikata koji će se na grub način boriti za povećanje plate, dok će vlast onda svoja sredstva još dugo davati u pomoć biznis sektoru, koji sada „očajno traži spas od kretenizma svoje vlade kod Amera“.

– I tako dolazimo do začaranog kruga, iz kojeg je teško izaći. Ovim tempom, Nemačka će uskoro na duži vremenski period izgubiti svoje političko i ekonomsko liderstvo u „ujedinjenoj Evropi“. To će biti potpuni krah onih političkih imbecila koji su govorili da bi Nemci lako mogli da žive bez Rusije. Kraj njihovih neslavnih karijera, što će možda dovesti i do znatno mračnijih posledica – ocenio je Medvedev.

(Kurir)

KOMENTARI6 komentara

 1. Saturnalije says:

  300 mlrd.je 10% pad nemackog bdp-a. Normalno, većini od 99,9% stanovnika Nemacke i drugih koji ovu vest procitaju, koji pojma nemaju šta je za Nemacku 300 mlrd.minusa, lažna statistika nemacke vlade ce reci da je bdp pao 0,1%.

 2. Žarko says:

  Srećno im bilo, da ih ne molimo da se opamete!

 3. persida says:

  Samo tako, joj upiskicu se od smeha. Putin to nikada ne sme da kaze.

 4. Milutin says:

  Nemačka je kažnjena od strane Amerike i Britanije zato što nije htela po treći put, po njihovom nalogu, protiv Rusije. Posle poraza u II svetskom ratu, umesto da bude "kažnjena" ona je nagrađena ubrzanim razvojem iniciranim od Amerike. To je trebao da bude jasan signal nacizmu da nije poražen već da mu se sprema Veliki Povratak. Zbog Britanskog nacizma, kolevke svekolikog nacizma i rasizma u svetu, Amerika nije posle uspijanja na tron svetskog hegemona, povela svet put demokratije. Kreiran je samo copy/paste stanja kao pred oba svetska rata. Krenulo se ka namernom urušavanju svetske ekonomije, kako preko finansijskog kapitala tako i preko kreirane pandemije. Svima je bila vrlo jasna vojna snaga Rusije i izazivanje rata u Ukrajini nije bilo očekivanje poraza Rusije već dovođenje Evrope do kolapsa, uvođenje "ratnog stanja" u mislima svih građana Evrope. A Rusiju su uporedo predstavljali sa dva lica. Jedno - sa dugo usađivanim "strahom od Rusije" kod građana Zapada i ovog puta kombinovano sa drugim licem, onim koje je u nacizmu bilo dodeljeno Jevrejima. Jer Jevreji su bili proganjani zbog svog bogatstva koje su im nacisti oduzimali. A danas nije, kao što nikad nije bilo kad je Evropa kidisala na Rusiju, bogatstvo pojedinaca već prirodna bogatstva Rusije. Zato i nestvarna mržnja Zapada prema Putinu. Jer SSSR je bio pobeđen i sve je već bilo u rukama Zapada. A onda, sve im iskliznulo iz ruku. Ali nacizam ne odustaje od svog nauma. Otud već unapred prepariranje Poljske od strane Britanije da bude drugi talas napada na Rusiju. Ali nagoveštenom promenom rukovodstva Nemačke, što znači i promenom njene politike, vrlo je moguće brzo i snažno ponovno spajanje Nemačke i Rusije kojom bi Nemačka umesto izazivača novog svetskog sukoba mogla postati kočnica takvog razvoja događaja.

 5. Miroslav says:

  Zaboravio je reći za Ruse da su jajare jer ne mogu osvojiti jedan grad za 9 meseci.

  • michael pan says:

   Ne brabonjaj ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *