Mehmedović uhapšen u Sarajevu zbog zločina nad Srbima

Mehmedović uhapšen u Sarajevu zbog zločina nad Srbima

19 jula 2013

MehmedovicSemsudinPoslanik u Parlamentu BiH i član SDA Šemsudin Mehmedović uhapšen je danas u Sarajevu zbog sumnje da je počinio ratne zločine nad srpskim stanovništa na području Tešnja, saopštili su zvaničnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na današnjoj konferenciji za novinare i nakon saslušanja posle podne predat je Tužilaštvu BiH.

U prethodnom periodu SIPA je zaprimila naredbu Tužilaštva BiH od 6. septembra 2012. godine koja se odnosi na utvrđivanje činjenica u vezi sa privođenjem, zatvaranjem i psihofizičkim zlostavljanjem civila srpske nacionalnosti na području opštine Tešanj od strane pribadnika SJB Tešanj u vremenskom periodu od proleća 1992. godine do jeseni 1993. godine, kazala je policijski službenik SIPA Kristina Jozić.

– Napominjemo da su tokom ove istrage pripadnici SIPA zdokumentovali i određene uticaje na svedoke u ovom krivičnom predmetu kao i pretnje upućene svedocima i pripadnicima SIPA od strane osobe lišene slobode, a iste su imale za cilj ometanje istrage – istakla je ona.

Postojala je određena vrsta opstrukcija od strane Tužilaštva BiH, naglasila je Jozićeva.

– Imali smo pritiske na svedoke, a postojali su spiskovi za likvidaciju određenih osoba – rekla je ona.

Odgovarajući na pitanje “Glasa Srpske” da li je opstrukciju u ovom predmetu vršio glavni tužilac Goran Salihović ona je precizirala da SIPA u radu u o ovom predmetu nije imala podršku Salihovića, a ni Tužilaštva BiH.

– Po tom osnovu SIPA je Tužilaštvu BiH podnijela izvještaj o počinjenom krivičinom djelu i izvršiocu ovog krivičnog djela zbog ometanja rada pravosuđa – navela je Jozićeva.

Dodala je da je prilikom lišavanja slobode Š. M. upoznat sa svim svonjim pravima uz puno poštivanje svih njegovih prava regulisanih zakonom.

(Glas Srpske – Banja Luka)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *