МЕХО ОМЕРОВИЋ: Говор Угљанина је ратнохушкачки и није у интресу Бошњака

MEHO OMEROVIĆ: Govor Ugljanina je ratnohuškački i nije u intresu Bošnjaka

20 februara 2015

ugljanin2355345Poslanik Socijaldemkratske partije Srbije (SDA) Meho Omerović ocenio je večeras da je govor predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmana Ugljanina na protestu u Novom Pazaru ratnohuškački i da nije u interesu Bošnjaka.

„To su veoma opasne reči, to je provokacija kojom želi da zapali atmosferu i da igra na najosetljiviju priču, vraćajući se u prošlost i vreme Slobodana Miloševića“, rekao je Omerović.

Ugljanin je ranije danas u Novom Pazaru pred više stotina građana nazvao Srbiju „šovinističkom tvorevinom“ i dodao da će učiniti sve da je demokratizuju, pa „makar doveo i NATO“.

„Ukoliko pošaljte ovakvu poruku, pozivate NATO da brani prava Bošnjaka, onda se nemojte iznenaditi ako se sutra jave grupacije srpskih nacionalističkih grupa koje će zakazati svoje mitinge kao odgovor“, kazao je Omerović, koji je predsednik skupštinskog Odobra a ljudska i manjinska prava.

Omerović je dodao da je žalosno da Ugljanin težak položaj Bošnjaka zloupotrebljava kroz davanje štetnih izjava, istakavši da je on poslednji čovke koji to sme da učini.

„Kada je bio ministar, tada je po njemu sve bilo idealno, teklo su med i mleko i tada se nije pominjao teror koji vrši držzava nad Bošnjacima, niti su smetali zakoni po kojima se radi“, kazao je on.

Naglasio je da Ugljanin prekršio Ustav i zakone, jer je zloupotrebio instituciju Bošnjačkog nacionalnog veća organizovanjem mitinga i ocenio da je sve to on učinio u cilju lične promocije.

„On zakonom predviđenu instituciju zloupotrebljava i stavlja u funkciju svojih ličnih ambicija i želje da bude prisutan u javnosti pošto poto „, kazao je Omerović.

KOMENTARI2 komentara

  1. in says:

    Nije nego indigo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *