Меј Русију сматра „непријатељском државом”

Mej Rusiju smatra „neprijateljskom državom”

24 novembra 2017

KABINET Tereze Mej najavio je da će ona u Briselu – na samitu  „Istočnog partnerstva” – Rusiju nazvati „neprijateljskom državom”.

Britanska premijerka takođe ima nameru da objavi da London ima ambiciju da posle Brexit igra ključnu ulogu na planu evropske bezbednosti.

Pritom će zatražiti „jedinstven pristup pokušajima destabilizacije sa strane sila poput Rusije”.

Mej će – otkrio je njen kabinet – saopštiti i da će London tokom narednih pet godina potrošiti najmanje 132 miliona dolara na borbu država „Istočnog partnerstva” sa dezinformacijama.

Britanska premijerka je prethodnih dana izjavila da sa Rusijom ne želi novi hladni rat već „drugačije i produktivnije odnose”.

O odnosima sa Moskvom izjasnila se i nemačka kancelarka Angela Merkel, naglasivši da su vremena teška i da je i zbog toga između Nemačke i Rusije potrebna „poštena diskusija”:

„Nemačka je zainteresovana – poručila je učesnicima 16-og foruma „Peterburški dijalog” koji se održava u Berlinu – za raznovrsne i poverljive odnose sa Rusijom”.

Po procenama, Nemačka je zbog sankcija protiv Rusije već izgubila 42.000 radnih mesta, a neke kompanije su zbog njih bankrotirale.

KOMENTARI4 komentara

 1. goran says:

  Ko ti brani, razbacuj se recima kao i svi tvoji nacisticki preci.

 2. Velika Metla says:

  Kevćite nacisti,kevćite,to vam jedino i preostaje! Bliži se vama pirgavim skotovima imena englezi nestanak! Slobodni svete potopite ostrvo sa sve stanovništvom,jer je to ZLO nad svim zlima ovoga sveta!

 3. goran says:

  Potapanje ostrva obradovalo bi 99% covecanstva.

  • Velika Metla says:

   goran,ne samo što bi obradovalo nego bi ovaj svet bio NEUPOREDIVO mirnije mesto! "pirgavi"deeeebili su retko zlo na ovoj planeti! Da pokvarenost celog ostatka sveta sakupiš na jednom mestu ne bi mogli parirati pokvarenosti "pirgavih"imbecila!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *