MEJER: BiH će se raspati

MEJER: BiH će se raspati

24 marta 2014

Stiven_Mejer_ekspert_24sa_617759789Bosna i Hercegovina, njeni politički lideri i građani moraju sami da donesu odluku kuda žele da idu, izjavio je večeras američki analitičar i stručnjak za Balkan Stiven Mejer.

Ta odluka, kako kaže Mejer, ne može da bude donesena u Vašingtonu ili Briselu, nego isključivo u BiH. I dalje tvrdi, da postoji velika vjerovatnoća da će se BiH raspasti.

’’Ne znam da li će Republika Srpska postati dio Srbije, da li će uopšte postati nezavisna, teško je reći šta će se desiti, ovo je malo područje, ali ovu odluku treba vi da donesete. Trebaće više vremena da se to uradi i trajaće duže nego što sam očekivao, ali mislim da će se to desiti’’, kazao je Mejer za RTRS.

’’ Odluka je na vama, možete li preživjeti kao država ili kao entitet sa Federacijom. I FBiH i RS imaju svoje probleme, prije svega, ekonomske i socijalne. U FBiH je to izraženije, vidjeli smo i proteste. Ali svi oni koji smatraju da postoje pokušaji da se Republika Srpska i FBiH destabilizuju griješe ’’, rekao je Stiven Mejer, nekadašnji analitičar američke CIA i stručnjak za Balkan.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *