МЕКАЛИСТЕР: „Жалим што Србија није увела санкције Русији…“

MEKALISTER: „Žalim što Srbija nije uvela sankcije Rusiji…“

8 marta 2017

mccallister 346

„Evropska unija mora da bude vidljivija na Zapadnom Balkanu kako bi se suprostavila pokušajima Rusije da destabilizuje taj region“, tvrdi šef Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister.

Srbi, ako hoćete u EU…

– Geopolitika se vratila na Balkan. Mi vidimo rastući ruski uticaj, vidimo rastući turski uticaj, na tom igralištu se nalaze i SAD, kao i Evropska unija. Različiti interesi su u pitanju – navodi on.

Prema Mekalisterovim rečima, uloga Rusije je negativna, sumnja se da je Kremlj učestvovao u pokušaju državnog udara u Crnoj Gori, podržavanjem „tvrdih nacionalista u regionu“.

– Rusija takođe organizuje antizapadnu i antievropsku propagandu, naročito u medijima na srpskom jeziku, gde se promoviše pogled na svet koji promoviše Kremlj, uz neizbežne teorije zavere i srpski ultranacionalizam – ističe Mekalister.

On je izrazio žaljenje što Srbija nije odlučila da se pridruži sankcijama koje je Evropska unija uvela Rusiji, ali je istakao da Srbija mora da potpuno usaglasi svoju spoljnu politiku sa EU pre nego što postane njena članica.

Evropski lideri će razgovarati o rastućim tenzijama na Balkanu na samitu u Briselu u četvrtak, a dokument, u koji je „Gardijan“ imao uvid, sadrži obavezu evropskih lidera da ostave otvorena vrata za pridruživanje Evropskoj uniji, uz isticanje važnosti reformi i dobrosusedskih odnosa.

KOMENTARI9 komentara

 1. Jovan says:

  Naravno da zalis kao i svi nacisti. Logicno.

 2. Miraš says:

  Ta da izreknemo sankcije Rusiji i da iskopamo sami sebi oči, pa ni onda Mekalister ne bi bio zadovoljan.

 3. Miraš says:

  Na prostoru bivše Juoslavije čijem ste nestanku zdušno potpomogli vidljivo je i da je Velika Britanija izglasala Bregzit.

 4. anđe says:

  I mi žalimo što je amerika bombardovala srbiju to tako milostivo a to nije učinila rusija. Rusija je tada gledala da podrži i spase srbiju. Dakle sankcije bi trebalo uvesti americi i engleskoj. Toni Blefer je na sastanku sa Vučićem savetovao da ovaj ponovo bombarduje svoju zemlju sa svojom avijacijom. Blefer tvrdi da se maksimalni uspeh postiže kada se kreće od nule. Dakle bombing to the base, ili do temelja.

 5. Moma says:

  Batalite se interesa goson Mekalister, ostavite države da žive prirodan život bez tih nakaradnih nepristojnih, nehumanih, neekonomskih uticaja. Vi takvom politikom vodite EU u propast. Egzit je u toku, Fregzit će uskoro započeti dolaskom Le Penove, Brisel će glupavim uredbama ostati usamljen. Diktat jednog centra da Evroplajnin baš mora da jede jabuku , paradajz, krušku, lubenicu, i svo drugo voće i povrčće kalibrirano po jednoj meri je već sada fašistička prinuda koja se mora ugasiti. Čovečanstvo je proživelo vekove na različitim veličinama jabuka i umnošilo se, zašto bi morali da se hranimo po recepturi moćne administracije, to nije demokratija, to nisu ljudske slobode.

 6. maslačak says:

  „Evropska unija mora da bude vidljivija na Zapadnom Balkanu kako bi se suprostavila pokušajima Rusije da destabilizuje taj region“... Taj region ste upravo vi i destabilizovali, i to prije mnogo godina...

 7. Lazar says:

  A ja žalim što ti majka nije dobila spontani umesto što je rodila degenerika...

 8. Bagro crvena says:

  Nama je zao sto udisete kiseonik!

 9. Lajla says:

  Sef Komiteta za spoljne poslove evropskog parlamenta i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister.Ko je taj covek(englez) i ko mu je dao pravo da zuba obeli.Gospodine vi predstavljate grupu zemalja u Nato paktu koja je banditski bombardovala nasu drzavu Srbiju i odcepila KiM deo teritorije drzave Srbije,bez odobrenja UN.Ako ste vi moron mi se ne kopcamo na ledima.I samo da znate sve sto Rusija zeli da postigne na Balkanu ima podrsku srpskog naroda BEZ OBZIRA KAOJA VLAST BILA NA CELU SRBIJE. SHvatite da vas ne ferma srpski narod jer ste UBICE NASE DECE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *