МЕКАЛИСТЕР ЗАПРЕТИО СРБИЈИ: „Ако желите у ЕУ, морате испунити ово!“

MEKALISTER ZAPRETIO SRBIJI: „Ako želite u EU, morate ispuniti ovo!“

19 juna 2017

Orijentacija Srbije ka Evropi, kao i eventualnom članstvu u EU, ne isključuje srdačne odnose sa ostalim zemljama u svetu, uključujući i Rusiju. Istovremeno, od država koje žele da se pridruže EU očekuje se da se usklade sa osnovnim načelima zajedničke spoljne politike. To naravno važi i za Srbiju.

Ovako Dejvid Mekalister, izvstilac Evropskog parlamenta za našu zemlju odgovara na pitanje može li Srbija da održava dobre ekonomske i političke odnose sa Rusijom i istovremeno napreduje na putu ka EU.

On je još rekao da Srbija na pravi način korača ka članstvu u Evropskoj uniji.

– Novi izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji navodi više konkretnih oblasti u kojima je Vlada sprovela dalekosežne reforme usmerene ka ispunjavanju uslova za članstvo – podsetio je on.

Upitan šta je za Srbiju najjača, a šta najslabija tačka, on je rekao da su reforme sprovedene u nastojanju da se podstakne srpska privreda veoma impresivne.

– Važno je da se građanima, a posebno mlađim generacijama, obezbedi jasna ekonomska perspektiva da bi osigurali njihovu stalnu podršku pristupanju Srbije EU – dodao je Mekalister.

Prema njegovom mišljenju, nedostaci koji još treba da budu u potpunosti otklonjeni posebno se odnose na jačanje vladavine prava.

– Održavanje nezavisnog sudstva mora biti apsolutni prioritet – rekao je Mekalister.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. nn says:

    Gospodine.... ajmo ovako... slažem sa sa Vama, poštovaćemo odluke EU, ali tek kada budemo ravnopravni član EU... do tada, milsim da nemate pravo da tražite takve stvari.

  2. hristina says:

    NE ZE-LI-MO U EU!!! SJA-SI!!!

  3. Prva linija says:

    opet ovaj ,,nezavisno sudstvo" ustav republike srbije odredjuje sve, sudija moze biti nezavistan kada ode svojoj kuci,dok je u sudnici mora da postuje ustav,svaka presuda mora biti saglasna sa ustavom i nikako drugacije, ukoliko sudija prekrsi odredbe ustava podleze krivicnoj odgovornosti kao svaki drugi gradjanin, sudstvo mora postovati ustav i samo ustav

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *