Mekdonalds se povlači sa Krima

Mekdonalds se povlači sa Krima

5 aprila 2014

kriLanac brze hrane Mekdonalds najavio je da se povlači sa Krima i zatvara svoja tri tamošnja restorana zbog „razvoja situacije“.

Međutim, ovakav potez kompanije podstaknuo je jednog istaknutog političara iz Moskve da izjavi da se fast-fud gigant treba povući iz „cele Rusije“.

Mekdonalds je u svom saopštenju naveo da se privremeno povlači iz Simferopola, Sevastopolja i Jalte te da je to zbog situacije koja nije u njihovoj moći. Naveli su i da zapravo, kao i druge internacionalne kompanije, razmatraju potencijalne poslovne i regulatorne implikacije koje mogu rezultirati u zavisnosti od situacije na Krimu.

„Ovo je strogo poslovna odluka koja nema veze sa politikom“, naveli su u kompaniji, piše Klix.ba.

Naveli su i to da se nadaju da će nastaviti sa poslovanjem što je pre moguće te da radnicima nude prelazak na posao u druge njihove restorane u Ukrajini, signalizirajući time da ipak neće u skorije vreme ponovo da rade na Krimu.

Ova odluka je izazvala bes kod nekih, pa je tako Vladimir Žirinovski, lider Liberalno-demokratske partije Rusije rekao da će pozdraviti zatvaranje Mekdonaldsa u Rusiji.

Međutim, vlasti u Moskvi su brzo reagovale i rekle da nemaju nameru da poduzmu poteze na zatvaranju popularnih restorana.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *