Мекејн назвао Путина убицом

Mekejn nazvao Putina ubicom

22 maja 2017

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov „nema šta da traži u Ovalnoj sobi“, izjavio je američki senator Džon Mekejn na televiziji „Foks njuz“ komentarišući nedavni sastanak Lavrova i Donalda Trampa u Vašingtonu.

Mekejn je ruskog ministra nazvao „marionetom razbojnika i ubice“ i „propagandistom i saučesnikom“ Vladimira Putina. Američki senator optužio je ruskog predsednika da je „koristio rusko precizno oružje za napade na bolnice u Alepu“.

Poznat po svom oštrom antiruskom stavu, senator je ranije već sebi dozvoljavao slične izjave na račun Vladimira Putina. Osim toga, on je u više navrata optuživao Rusiju da njene vazduhoplovne snage navodno izvode u Siriji udare na civilnu infrastrukturu, a ne na položaje militanata. Predstavnici Ministarstva odbrane Rusije negirali su ove informacije.

Mekejn takođe želi da nametne nove sankcije Moskvi zbog njenog „mešanja“ u izbore u Sjedinjenim Američkim Državama. Pritom, ni on ni njegove kolege senatori do danas nisu predstavili dokaze krivice Kremlja. Početkom maja je iz tog razloga Odbor za međunarodne poslove Senata odbacio nacrt novih sankcija, što je, kako prenose mediji, razbesnelo „jastrebove“ u Kongresu.

Sastanak Lavrova, Trampa i ruskog ambasadora u SAD Sergeja Kisljaka održan je 10. maja. Kasnije su novine „Njujork tajms“ objavile da je na sastanku američki predsednik navodno Lavrovu objasnio razloge za razrešenje direktora FBI Džejmsa Komija.

Prema navodima lista, američki predsednik nazvao je Komija „ludakom“ i žalio se da je suočen sa snažnim pritiskom zbog Rusije. Lavrov je kasnije istakao da se oni uopšte nisu dotakli teme ostavke direktora FBI.

Mekejn je, međutim, izjavio da „ne zna kako to da shvati“ kada je saznao za navodni razgovor između Trampa i Lavrova. „Nemam pojma kako neko može tako nešto da kaže“, požalio se senator.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI3 komentara

  1. Mare says:

    Vučićev drugar Mekejn!

  2. slobo says:

    Koliko su jadni ne mogu vise nista da odluce sami kao nekad pa sad vrijedjaju na sav glas kao kakvi ulicari .Nema vise diplomatskog rijecnika nego obicni prostakluk iz nemoci.Samo da I'm se covjek smije .Putin u ovome uziva jer vidi koliko I'm je trn u oku I da su ludi zbog toga ali nemaju snage ni za sta samo blebecu .Who cares .

  3. Fuj says:

    Ne znam da li sam u životu video išta odvratnije, ogavnije i smrdljivije od ovoga sa posekotinom duž celog levog obraza, kao da je Indijancima pobegao iz šaka, jer on, njegovi kauboji i preci ne bi trebali da mogu da spavaju zbog 18.000.000 indijanskih duša.A koliko su još pobili širom sveta? Šta mislite ko se može rukovati sa ovakvim stvorom?Da ne pitam ko ga može nazvati svojim prijateljem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *