МЕКЕЈН ПРИЈАВИО ТРАМПА?! Предао ФБИ „компромитујуће материјале“ о Трампу и Русији

MEKEJN PRIJAVIO TRAMPA?! Predao FBI „kompromitujuće materijale“ o Trampu i Rusiji

11 januara 2017

mekejn-tramp-public-sinhua

Američki senator Džon Mekejn izjavio je da je krajem godine dobio neke informacije koje je zatim predao direktoru FBI i da ne može samostalno da proceni njihovu ispravnost.

S obzirom na pozivanje Mekejna na nedavne izveštaje medija, može se zaključiti da on govori o tzv. izveštaju o „ruskim kompromitujućim dokazima“ o novoizabranom američkom predsedniku Donaldu Trampu.

„Ne mogu da procenim tačnost informacija i predao sam ih direktoru FBI. Moja saradnja sa FBI ili drugim državnim agencijama u tom kontekstu ograničava se ovom tačkom“, navodi se u saopštenju. Na sajtu Bazfid objavljen je dokument na 35 stranica u kome se govori da su ruske vlasti navodno pokušale da kompromituju Trampa.

Predstavnici Vikiliksa su na svom nalogu na Tviteru istakli da „35 stranica dugi dokument koji je objavio Bazfid o Trampu nije izveštaj obaveštajne agencije. Stil, činjenice i datumi ne pokazuju nikakav kredibilitet“.

Prikupljanje podataka za navodne „kompromitujuće dokaze“ protiv Donalda Trampa finansirali su njegovi protivnici među republikancima tokom primarnih izbora, a zatim pristalice bivše državne sekretarke SAD Hilari Klinton, saopštio je Si-En-En pozivajući se na izvore.

Kremlj je na optužbe odgovorio da Rusija ne sakuplja štetne informacije o nekom drugom već radi samo u interesu globalnog mira i bezbednosti. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je da su ovi izveštaji „apsolutna patka“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *