МЕКГРЕГОР ОГОЛИО УКРАЈИНЦЕ: Кијевски режим је пред колапсом – могао би да се распадне сваког тренутка

MEKGREGOR OGOLIO UKRAJINCE: Kijevski režim je pred kolapsom – mogao bi da se raspadne svakog trenutka

14 avgusta 2023

SUKOB u Ukrajini je dostigao svoju najopasniju tačku, koja bi mogla da dovede do kolapsa te zemlje, ocenio je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor.

„Sada je kijevski režim pred kolapsom i mogao bi da se raspadne svakog trenutka“, naglasio je.Naveo je da su SAD poslale dodatnih 200 miliona dolara vojne pomoći, čemu se već protivi većina Amerikanaca.

Mekgregor je pozvao na početak mirovnih pregovora između sukobljenih strana.

On procenjuje da američke vlasti ne nameravaju da razgovaraju mirovnom sporazumu između Ukrajine i Rusije, jer bi takav korak bio shvaćen kao priznanje poraza.

Dodao je da su na početku sukoba mnogi na Zapadu želeli uništenje Rusije, gledajući na nju kao na zaostalu i ranjivu zemlju. Sada je Zapad u problemu jer ne zna kako da napusti tu poziciju i prizna da su mu procene pogrešne.

Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, rekao je da ne može biti pregovora sa Moskvom i da je Kijev protiv bilo kakvog prekida vatre, jer bi oboje značilo pobedu Rusije.

Kremlj je saopštio da ne postoje preduslovi za prelazak na pregovorni kolosek i da je apsolutni prioritet Moskve postizanje ciljeva specijalne operacije, što je sada moguće samo vojnim sredstvima.

(Fakti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *